Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
Криминални Новини

Мъж и жена криели дрога в кметството на село Смочево

Мъж и жена застават пред съда за държане на наркотици с цел разпространение в дупнишкото село Смочево.

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. и В.С. , които живеели на съпружески начала в село Смочево.

Двамата ползвали обособено помещение, находящо се в сградата на кметство в Смочево и само те разполагали с ключове от това помещение.

В полицията в Кюстендил постъпили множество сигнали срещу обвиняемите за извършвана от тях противозаконна дейност, свързана с държане и разпространение на наркотични вещества.

В хода на разследването е било установено, че В.В. и В.С. контактували с лица от Дупница и село Смочево, употребяващи и разпространяващи наркотици. Извършителите били изключително предпазливи в дейността си, за да не бъдат разкрити.

Наркотичните вещества държали в дома си в село Смочево. Освен това укривали дрогата и в ползвания от тях бар. Клиентите на обвиняемите обикновено се свързвали с тях чрез приложението „Messenger” и уточнявали количеството, което искали да закупят.

На 11.04.2022 г., в района на винарната на Смочево, обвиняемият В.В. продал подготвен полиетиленов плик с марихуана срещу предварително договорена сума от 400 лева. Автомобилът, с който клиентът му се връщал към Дупница, бил спрян от полицейски служители. Той веднага съобщил за закупената от В.В. марихуана, която е била намерена при извършения обиск.

Било е извършено претърсване на обитаваната от обвиняемите къща, в която са били открити наркотично вещество – марихуана, и електронна везна. Доказано е наличие на следи от кофеин и тетрахидроканабинол по нея.

Същата дрога е била установена и в ползваното от В.В. и В.С. помещение в сградата на кметството на селото. Тя била укривана в полиетиленови пликове, поставени в ледогенератори.

Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 1853,58 лева.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button