ОБЩЕСТВОУ Нас

Мъжете, открили 12-г. Александър, със спиращи дъха разкрития за момчето ВИДЕО

Здравичък е, живичък е, открит е от планински спасители и служители на МВР. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров минути преди да започне извънредният брифинг на полицията по повод откриването на Сашко.

Както писа детето бе открито след 8 дни в неизвестност.

„Вече имаме повод да се усмихнем след 7-8 дни.

Сашко е намерен жив от хората, които са зад мен“, посочи градоначалникът.

„Детето е в добро състояние, в добро състояние, лекарите искат до понеделник да му направят изследвания. Пило е водичка“, каза още градоначалникът.

„Когато възникна този инцидент бе сформиран щаб и проведена полицейска операция, която щеше да продължи до намирането на детето. Подходихме много професионално с допълнителни сили, гранична полиция, специализирана техника.

Районът е много труднодостъпен, това е планина. С получената информация и ситуацията, в която се намираме, потърсихме съдействие от хора планинари, делтапланеристи, хора, подготвени за планината и знаещи как да търсят. Бе набелязан план за продължаване на търсенето на детето.

Версиите бяха много. Нито една не е отхвърлена, но здравата логика подсказваше да търсим в планината“, каза представител на полицията.

„По отношение на намирането разговаряхме с хора, които познават детето.

Няма информация някой да го е приютил и да го е държал. Аутизмът е болест на ензимите, тези хора се хранят с плодове и зеленчуци, позволява да бъдат хиперактивни. Тази хиперактивност позволява движение“, допълни той.

Сашко е бил намерен в 14:27 часа в местност, която е труднодостъпна, но с оглед аутизма, не представлява трудност за него. Намирането на това дете в плод на много хора – полицаи, планинари, доброволци.

Включиха се и хората, които първи намират Сашко: „Парите от бащата, ако реши да ги даде, на вас ги даваме – на медиите“, каза един от делтапланеристите.

Детето е оцеляло, защото се е борило. То е било през цялото време в планината. Планината е с над 20 дерета. Вчера всички тракери са били прегледани наново, набелязахме нови зони, които не бяха проверени, Направихме си няколко изводи и накрая го намерихме.

Детето е било в безпомощно състояние, мръсен, изтощен, главен, дадохме му одеяло, сгряхме го.

Респект към детето, оцеляло е само, то е борец, дори на кучетата им беше трудно„, допълва той.

Друг от хората, които намират Сашко си спомня: „Не можах да повярвам, в момента, в който мръдна, не можах да повярвам. Колкото да звучи странно дъждът може да му е помогнал, за да има вода„.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ 

Още новини

Back to top button