ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Миков: Ще има евроатлантическо правителство, независимо как ще го маскират

Представям си правителство с етикет „експертно”, „национална отговорност”, „на спасението”. Това ще бъде формулата, чрез която да се направи опит онези тежки думи и междуличностни отношения в последните година-две да бъдат позагърбени”.

Това заяви бившият вътрешен министър Михаил Миков пред Нова.

Той коментира споразумението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационното председателство на Народното събрание и някои комисии в парламента: „Беше наречено като джентълменско, аз смятам, че става въпрос същинско споразумение между еднородови, едновидови политически сили с еднакви външнополитически и вътрешнополитически приоритети”.

 

По думите му едно мнозинство може да се нарече и маскира всякак.

„Партиите не е нужно да се разбират с главния прокурор. Трябва да прокарват някаква ясна политика. Има риск тази фрустрация по темата с главния прокурор да доведе до едно разминаване с разбирането за разделението на властите.

Все повече политици говорят за контрол. Абсурдно е да се контролира независима власт. Тази фиксация кара много хора да си мислят, че става въпрос за обикновена смяна на персонажите”. Така бившият лидер на БСП коментира темата с евентуалното разследване на Иван Гешев.

Според бившия председател на НС няма „надиграване” между президента Румен Радев и партиите. Миков посочи, че е нормално консултациите да се провеждат по няколко на ден, а не по една.

Още новини

Back to top button