Русия

Министерството на отбраната на Русия разкри подробности за атаката с дронове в Москва

/NovinarBG.com/ Украинските сили за сигурност са използвали осем дрона, за да атакуват Москва, съобщиха от Министерството на отбраната.

„В атаката са участвали осем безпилотни летателни апарата от авиационен тип. Поразени са всички апарати на противника“, се казва в съобщението.

ВИДЕО: https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20230530/2023_05_30_BPLARIA16x9_rkyo1mzy.tdm.mp4

Три дрона са успели да бъдат заглушени със средства за радиоелектронна борба, те са загубили управление и са се отклонили от набелязаните цели. Още пет машини са били свалени от ракетно-оръдейния комплекс „Панцир-С“ в Московска област.

Рано сутринта дронове повредиха жилищни сгради в югозападната част на Москва. Също така един дрон удари къща в Нова Москва. Според столичния кмет Сергей Собянин двама души са потърсили медицинска помощ, не са имали нужда от хоспитализация. Жителите бяха временно евакуирани.

Всички спешни служби са на място.

Освен това губернаторът на Московска област Андрей Воробьов каза, че системите за ПВО в региона са свалили няколко дрона.

Федералната агенция за въздушен транспорт съобщи, че летищата в Москва работят нормално.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button