Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Мистерията със смъртта на кмета на Якоруда се заплита, Кафелов страдал от…

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов, който бе намерен мъртъв, прострелял се с личния си пистолет, е бил в депресия, това е заключението на психолози, анализирали самоубийството му, съобщава Struma.com.

По разкази на негови близки и приятели в последните дни е бил различен, не ходил на работа от средата на миналата седмица, което силно притеснявало обкръжението му и колегите му в общинска администрация.

Поведението му сочело, че нещо става в главата му, бил замислен, неразговорлив. Съпругата му заминала за Франция, където живее синът им, за да заведе внучето, което им гостувало.

Кафелов изчакал тя да се прибере в неделя и вчера / понеделник/ се самоубил, разказват запознати. Намерили го лидерът на ДПС и шофьорът му, който за пореден път вчера осъмнал пред дома му, за да го вземе за работа.

Кафелов отказал и тръгнал към местността Трещеник, в близост до която бе намерен. Открит бе на задната седалка на автомобила си. Интересна подробност, която разкрива разследването е, че Кафелов е произвел общо три изстрела, първите два в телефона си, третият в слепоочието. Кое го е подтикнало да стреля в мобилния си телефон е загадка, явно е, че или е получил съобщение, или е провел разговор, който го е извадил извън равновесие.

Тук е и разковничето на мотивите му – има ли нещо общо телефонен разговор със самоубийството му, с кого е разговарял? Възможно ли е да се възстановят разговорите му, това уточняват в момента криминалистите.

Кафелов е бил сериозно притеснен от разследване на сигнали срещу него, проверявани от КПКОНПИ и други институции. Дали обаче това е довело до депресията му, или се касае за някаква лична драма е неясно.

Хора, които познават Кафелов твърдят, че той никога не показвал емоциите си, хладнокръвен бил във всяко едно отношение. Не е единственият кмет обект на проверки, за да стигне до такова фатално решение.

Бил ли е заплашван Кафелов, от какво се е страхувал, кой или какво го е подтикнало към подобно фатално решение. Работата по изясняване на всички тези въпроси предстои. Очаквайте още около смъртта на кмета на Якоруда. 

Още новини

Back to top button