Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Митьо Очите бесен на неграмотни юристи, заради които остава още под домашен арест

Съденият като наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, бил бесен на неопитни юристи, съобщава lupa.bg. Медията разбрала, че веднага след изборите Желязков ще иска нова по-лека мярка, която да замени домашния арест.

Наскоро Софийският градски съд отказа да пусне Димитър Желязков – Митьо Очите да отиде на рехабилитация. От юли миналата година той е под домашен арест и с електронна гривна.

Съдия Лилия Георгиева е отказала да пусне Очите, защото той представил само бележка, която не била издадена по надлежния ред.

В нея дори не било упоменато къде се намира медицинският център, където ще се лекува, обясниха от съда.

Крими героят побеснял, че не получил важното за него решение. Той приемал най-близките си приятели на гости, но на Очите му писнало да седи у дома и искал да си направи малко дори и кратко разнообразие.

Желязков е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Тя действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, гласи обвинението на прокуратурата.

Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас.
Оттогава бе задържан. В същото време делото срещу него не може да тръгне по същество, защото имаше спор по кои от 10-те обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция.

Статията Митьо Очите бесен на неграмотни юристи, заради които остава още под домашен арест е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button