Криминални Новини

Младеж хлътна по лесбийка в Асеновград, от ревност потроши колата й

Пловдивчанин потроши колата на момичето, в което е влюбен. Той и дамата на сърцето му се запознали през септември 2021 година. Двамата поддържали приятелски отношения, но това не било достатъчно за мъжа. Усещайки, че той хлътва по нея, момичето му обяснило, че не се интересува от него, а от жени, като впоследствие започнала да го отбягва. Това обаче провокирало чудовищна ревност.

Няколко дни по-късно дамата се прибрала в дома си в Асеновград и паркирала колата си. Вечерта нейна съседка чула силни удари от чупене, идващи от двора на кооперацията. Станала, отишла до терасата в спалнята и забелязала момче на видима възраст около 20-25 години, ниско на ръст, със слабо телосложение, облечено с черни дрехи и горнище с качулка, което се отдалечавало от двора и носело в ръката си нещо като бухалка.

Съседката се обадила на собственичката на колата по телефона и й разказала какво е видяла. Шофьорката отишла до лекия си автомобил и установила, че е потреошен – имало счупени предно обзорно стъкло, дясно странично огледало, двете странични десни стъкла, задно обзорно стъкло и заден десен стоп, а предният капак на колата бил вдлъбнат на няколко места. Била срязана и една гума на автомобила. Дамата веднага подала сигнал за това на телефон 112. Пред пристигналите полицаи съседката разказала какво е видяла, а потърпевшата посочила, че подозира именно пловдивчанина, който се влюбил в нея.

Униформените отишли до дома му. Той им заявил, че е наясно защо го търсят, признал за стореното и предал бухалката. Като мотив за агресията изтъкнал силната ревност, която изпитвал към шофьорката. Последвало задържане.

В крайна сметка е осъден на пробация за 7 месеца, както и да заплати щетите по колата на дамата на сърцето му, съобщава Марица.

Още новини

Back to top button