Криминални Новини

Музеен директор си отглеждала канабис във Видин

Повдигат обвинение срещу компрометирания директор на видинския музей Десислава Цветанова за отглеждане на канабис, научи агенция BulNews.

Установени са достатъчно доказателства, за да се повдигне обвинение по чл. 354 „в“ от Наказателния кодекс, който предвижда „лишаване от свобода“ от 2 до 5 години и между 5000 и 10 000 лв. глоба.

На 23 септември миналата година криминалисти от Видин откриха насаждения от канабис в два имота в село Делейна по време на специализирана операция. Toгава в изоставен земеделски имот бяха намерени 14 конопени растения с височина между 140 и 235 см. След това униформени претърсили и близка къща, където спипали 45-годишен мъж. Намерени са и препарати, ползвани в растениевъдството.

В необитаем двор в имот в същото село криминалисти открили още канабисови насаждения. На място установили двама видинчани – 48-годишната Д. Ц. и 56-годишният ѝ съпруг К. Ц., извършващи дейности по отглеждането на растенията. Разследващите иззели 21 стръка с височина около 200 см. Изяснено било, че мъжът е служител на гранична полиция. За разкритите наркооранжерии съобщи медията..

Припомняме, че Десислава Цветанова бе назначена за директор на музея, но след проверка от Министерството на културата стана ясно, че дипломата ѝ е фалшива.

Конкурсът бе обявен за незаконен, а кметът Цветан Ценков бе задължен да отстрани от поста своята „послушна“ служителка. Той обаче не изпълни разпореждането на министъра и дори заведе дело, обвинявайки го в некомпетентност. Въпреки че съдът показа „червен картон“ на Ценков и до този момент не е обявен конкурс за директор на музея.

Още новини

Back to top button