ОБЩЕСТВОУ Нас

МВР: 17 пияни и 9 дрогирани шофьори за ден

снимка: Булфото

8199 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 431 водачи и пътници. Съставени са 2183 фиша и 558 акта за установени административни нарушения, съобщава МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 17 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 5 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 – с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 души, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2199 МПС и 2546 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 604 фиша и 155 АУАН.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, един, управлявал под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Още новини

Back to top button