ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

МВР министърът с остра реакция след хода на Румен Радев

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с реакция след отказа на президента Румен Радев да освободи от длъжност главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„От позицията, която видях, оставам с убеждението, че Румен Радев ще вземе своето решение, без да вземе под внимание всички случаи, при които има допуснати пропуски от страна на професионалното ръководство. В резултат на това са нарушени координацията, контролът и организацията на всички служби“, коментира Калин Стоянов през журналисти.

„Ще продължим да работим трудно с главния секретар на МВР“, добави още той.

Припомняме, че по-рано днес от прессекретариата на държавния глава информираха, че официалният отказ на президентската институция на предложението за отстраняването на главния секретар на МВР вече е изпратен на ресорното министерство.

Миналата седмица премиерът Николай Денков заяви, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на Петър Тодоров, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството. 

Още новини

Back to top button