Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Н. Пр. Мирофанова иронично за думите на Петков: Удобно обяснение, нали сега Русия е виновна за всичко

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

София застана в първите редици на поддръжниците на санкциите, а народът на България традиционно се отнася добре към Русия, изтъква ръководителят на руската дипломатическа мисия

Руският посланик в София Елеонора Митрофанова с ирония отговори на обвиненията на експремиера на България Кирил Петков, който я обвини за свалянето си от поста, съобщават руските медии.

„За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова“, цитират руските медии изявлението на Петков от парламентарната трибуна, след като Народното събрание гласува за вота срещу неговия кабинет.

„Петков намери удобно за себе си обяснение, нали сега Русия е виновна за всичко“, заяви Митрофанова в ефира на тв канала „Россия 24“.

Ръководителят на руската дипломатическа мисия припомни, че година по-рано в България имаше „огромна правителствена и парламентарна криза“, когато на три пъти се проведоха парламентарни избори.

„Накрая събраха парламент, но много разнопосочен. За да преодолеят кризата, беше сформирано коалиционно правителство“, припомни посланикът.

„“Продължаваме промяната“, оглавена от Кирил Петков е абсолютно нова партия. Те правеха добро впечатление, като твърдяха: „Ние не сме нито десни, нито леви – ние сме за България, което се приемаше със симпатии от българския народ“, отбеляза Митрофанова.

„Но когато започна антируската истерия и София застана в първите редици на поддръжниците на санкциите (а народът на България традиционно се отнася добре към Русия), тази политика предизвика, меко казано, недоумение. През това време – с въвеждането на антируските санкции – в страната силно нарасна инфлацията, а това се отрази на благосъстоянието на гражданите. Към днешния ден инфлацията в страната е 18,5%, промишлената инфлация – 40%. Още един препъни-камък стана членството на Северна Македония в ЕС, което България все още не подкрепя по исторически причини. По тези два въпроса в парламента имаше голямо несъгласие“, припомня посланик Митрофанова.

––

В публикация в официалната Фейсбук страница на руското посолство в София е публикуван и коментар за статия на frognews.bg  Четири телефонни разговора с Митрофанова и как Борисов прецаква другарчета? От мисията наричат твърдението „нездраво бълнуване“.

Източник: epicenter.bg, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button