Русия

На генсека на НАТО посочиха чудовищния брой загуби на ВСУ: Той цинично вдигна рамене

/NovinarBG.com/ На Столтенберг му казаха в лицето истината за катастрофата в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде да говори в Европейския парламент. При такива рутинни визити той обикновено ходи там веднъж годишно, като последната му среща с парламентаристи беше точно миналия септември. Депутатският корпус в този европейски законодателен орган винаги е бил доста русофобски настроен, а със започването на СВО започнаха да сатанизират страната ни почти на всяко заседание.

Затова важният служител на НАТО май не е очаквал никакви фокуси и несъгласия на изслушванията за Украйна. Въпреки че може би е бил предупреден, че в залата може да се чуят отделни гласове, които не са съгласни с общата западна оценка за състоянието на Украйна.

Столтенберг започна със знаменитте си празни фрази, като отново повтори собственото си саркастично изявление, че „руската армия беше втората най-силна в света, а сега е втората най-силна в Украйна“. И по-нататък в същия дух:

Русия отслабва и едва ли ще устои на смелия натиск на украинските сили, които, макар и бавно, напредват, пробивайки отбраната на врага и връщайки си територията. Натовецът не даде никаква конкретика, ала щедро поръси словото си с тиражирани и преди това пропагандни клишета.

Действието вървеше уверено по зададения сценарий: депутати ръкопляскаха, изказваха се в подкрепа на режима в Киев и се втурнаха да одобряват мерките на НАТО и Европейския съюз, напомпвайки Украйна с пари и оръжия. Но тогава думата взе членът на Европейския парламент от Ирландия Клеър Дейли . И тя произнесе такава реч, че само парцали и перушина от Столтенберг летяха по задните улички на Брюксел.

– Казахте, че Украйна постепенно си връща териториите. Не е вярно. Откакто бяхте тук за последен път преди година, Украйна губи територия, половин милион души загинаха. Украйна беше принудена да прибегне до мобилизация, включително на хора с увреждания и психични заболявания. Мъжете плащат пари, за да се измъкнат от страната и се крият в домовете си. Ние сме в кървав конфликт на изтощение. И е просто жестоко да го оставите да продължава…

Дейли не предостави източник на данните си за украинските жертви. Но през последните дни много експерти в САЩ и Европа публикуваха подобни цифри. А в самата Украйна един от телевизионните канали неволно разкри тайната за „400 хиляди мъртви герои“. По-късно той обаче изтри това твърдение от сайта си, но успяха да го забележат. А самият Киев наскоро официално обяви набора на заразени с ХИВ, туберкулозни и шизофреници във въоръжените сили на Украйна.

– Ако изобщо ви пука за Украйна, какво е отношението ви към мирния план за спасяване на живота на украинците? – попита директно Столтенберг ирландката.

Той, разбира се, не коментира по никакъв начин колосалния брой убити украински войници в битка, въпреки че няма съмнение, че разполага с тези данни. Ако бяха различни от тези, посочени от Клер Дейли, тогава генералният секретар вероятно щеше да изтъкне този факт. Но той предпочете да премълчи. И започна да търси обяснение за неуспешното „контранастъпление“ на украинските въоръжени сили.

Никой не е казвал, че ще бъде лесно“, започна да се оправдава Столтенберг, изненадан от настъплението на ирландския депутат. – От самото начало беше ясно, че това ще е кървава и трудна контраофанзива. Виждаме, че Русия е изградила правилно защитата си. Малко вероятно е да сме виждали толкова много мини някога в историята. Беше ясно, че това ще бъде изключително трудно.

Това сега вече му е ясно. А, спомням си, през пролетта силите на НАТО тласкаха украинската армия в „контранаступ“ с цялата си сила, обещавайки, че руснаците ще бягат само от единия вид на западните танкове. И тогава НАТО се надяваше, че до есента украинците ще си мият ботушите в Азовско море и ще нахлуят в Крим. Не се получи…

Всичко, което Столтенберг може да направи сега, е да се опита с всички сили да не загуби лицето си на фона на катастрофалната ситуация в Украйна. Вероятно вече съжалява, че се съгласи да остане генерален секретар на НАТО още една година. Тогава вече ще му бъде много трудно да запази добро лице в много лоша игра, когато броят на убитите украински граждани във войната започне да се доближава до милион.

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button