Криминални Новини

На косъм от трагедия: БМВ се вряза в къща, по чудо няма жертви

Мъртвопиян шофьор с БМВ изправи косите на жителите на пловдивското село Шишманци. Той не успял да овладее немското возило заради висока скорост, след което се забил последователно в паркирана кола и в стената на къща, която е на метър от околовръстния път в селото.

Инцидентът е станал в неделя, към 17.30 часа. От публикуван в социалните мрежи видеоклип се вижда, че към момента на зловещия сблъсък в Шишманци вали дъжд, а пътят е мокър и хлъзгаво. БМВ-то лети, след което започва да криволичи, а каскадата завършва с удар. За щастие по това време е нямало хора на тротоара, защото в противен случай със сигурност щеше да има смъртни случаи, коментират местни пред „Марица“.

„От момента на асфалтиране на околовръстния път в Шишманци сме направили подписка за поставяне на легнал полицай точно заради такива несъобразителни шофьори. Преминаването на автомобили с висока скорост при нас е ежедневие. Такъв вид изкуствена ненаравност все още няма. Благодарни сме, че точно в този момент децата ни си бяха вкъщи. Трябва ли да се случи най-лошото, за да се предприемат някакви мерки? Най-учтиво молим община Раковски за съдействие ,за поставяне на необходимото съоръжение за убиване на скоростта. Да бъдем отговорни заедно!“, призовават в социалните мрежи.

След пристигане на полиция на мястото на инцидента, шофьорът бил тестван с дрегер, като уредът отчел 2,7 промила алкохол в кръвта. Униформените свалили номерата на колата и задържали седналия зад волана. Местните се надяват да лежи в затвора и то преди да е убил някого.

Още новини

Back to top button