Криминални Новини

Начо от Лясковец, убил Ферарио Спасов в катастрофа, изчезна

Ще даде ли коз на прокуратурата Начо Пантелеев с опит да избяга в Англия? И от тази страна може да се погледне слухът, че 24-годишният лясковчанин, който блъсна и уби легендарния треньор Ферарио Спасов на 11 ноември, се готви да бяга при майка си Гина в предградие на Лондон.

Подозренията на местните са съвсем основателни, особено след като наследникът на заможния джебчийски клан Манджите бе пуснат с най-леката мярка „подписка“, и то по-малко от 24 часа след инцидента.

Никой в градчето не го е виждал наскоро, защото мярката му не изисква всеки ден да се явява за подпис в полицията. След като на два пъти ходи в Областната дирекция на МВР във Велико Търново като добросъвестен гражданин – веднъж да върне книжката си сам и втори път да даде обяснения по своя воля, Начо изчезна, пише в. „24 часа“.

Версията на адвоката му Венцислав Фоти бе, че той е заплашван и се страхува за семейството си. Източници от разследването успокоиха, че той е под постоянен контрол от властите.

Знаят, че не е на адреса си в Лясковец, а се крие в южен град, но надали би посмял да бяга зад граница.

И не защото има забрана да напуска страната, а защото това би дало на новия прокурор по делото сигурен повод да го върне веднага зад решетките, разсъждават в МВР.

След издънката с мярката за неотклонение и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов отне разследването от търновския прокурор Йордан Кожухаров и го прехвърли в Ловеч.

Новият наблюдаващ Валентин Вълков е решен да го внесе в съда в рамките на два месеца. Назначил е петорна автотехническа експертиза, за да няма оспорвания и протакане.

Мащабът на проверките е разширен, задействана е и Дирекцията за международно оперативно сътрудничество. Проверяват се доходите и имуществото на Начо, който няма и ден трудов стаж, а само мерцедесът, с който уби Ферарио Спасов, струва поне 100 хил. евро.

Колата е само част от автопарка мощни возила, с които Начо е засичан над 20 пъти със свръхвисока скорост.

2/3 от глобите му за хиляди левове не са платени

Родата му винаги са си плащали на когото трябва и никога за нищо не са ги закачали, казват лясковчани. В малкия град се знае, че родът е издънка от клана на Кирил Рашков – Цар Киро. Братята Начо и Илия Пантелееви са основоположниците, за които по-възрастните си спомнят. Това са тъй наречените сръбски цигани, чиито баби, сестри, жени, майки се занимават с джебчийство.

Към края на социализма правели изолация на покриви на предприятия. „Те са с равен покрив и върху него се лее смола“, обясняват местните.

През 90-те години на миналия век родът в Лясковец започнал да произвежда фалшив алкохол.

Понеже бъркали менте уиски, както се бърка манджа – в казан, излязло и прозвището Манджите. Основната специализация на тази група роми, наричани официално кардараши, обаче е да пребъркват джобове и чанти в чужбина.

Правят го жените. Затова и те още се купуват – тези с по-ловки пръсти, бели и хубави, струват скъпо.

Бащата на Начо, Върбан, наследил бизнеса на фамилията, но докато старейшините ползвали шофьори за скъпите си коли, той явно е предпочитал адреналина сам да натиска педала на газта. През 2005 г. катастрофирал с мощно ауди край разклона за Лясковския манастир след Арбанаси и загинал на място.

Още новини

Back to top button