ОЩЕ НОВИНИ

Най-малко 12 загинали в кошмарна вечер на Националния стадион в Ел Салвадор

Поне 12 са жертвите след кошмарни сцени на Националния стадион в столицата на Ел Салвадор – Сан Салвадор, тази сутрин българско време.

Хиляди се събраха на арената за едно от дербитата на местния футбол между столичния Алианца и Фас от град Санта Ана.

Но при вече пълни сектори, затворени врати и стартирал двубой, големи групи от фенове опитаха да нахлуят, събарайки прегражденията и притискайки хората отпред към оградите.

При инцидентите стотици бяха съборени и стъпкани от тълпата, като ранените са поне 500. Жертвите са 12 по последните информации на местните власти, като се уточнява, че сред тях няма деца. Но има две жени.

Пак тези информации сочат, че 90 души са останали в болница, след като са получили медицинска помощ и тяхното състояние е по-тежко. Останалите са по домовете си.

 

Президентът на страната Наиб Букеле излезе със специално телевизионно обръщение към нацията, наричайки случилото се „непростимо и нечувано за Ел Салвадор“.

Играчи, треньори и фенове заедно изнасяха ранените от трибуната, на която се случи инцидентът.

Гледките смразяващо напомниха онези от кошмара на „Хилзбъро“ през 1989-а, когато загинаха 96 фенове преди полуфинала за Купата на ФА между Ливърпул и Нотингам.

Тогава обстоятелствата бяха сходни, като полицията допусна огромни групи хора във вече пълни сектори и тези най-долу бяха смачкани на оградите.

Още новини

Back to top button