ПОСЛЕДНИ

Най-успешният ни рали-пилот ще води листа на ‘Продължаваме промяната’

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Автомобилният състезател Димитър Илиев ще бъде кандидат-депутат на коалицията „Продължаваме промяната“. Осемкратният рали-шампион на България ще бъде водач на листата на движението в Кърджали, като ще е и на четвърто място в листата в Перник. Новината съобщи лично Илиев в профила си във Фейсбук.

Решението си за влизане в политиката Димитър Илиев мотивира с желанието си да помогне с експертизата, на която е способен, и в типичния си стил сравни държавата с автомобил, който вместо да ни превози безопасно, се управлява от шофьори, „които летят по нанадолнището без да знаят как се държи волана“. Рали-ветеранът е провел няколко разговора с Кирил Петков и Асен Василев, преди да приеме предложението им да е водач на листа.

Диета без глад

Димитър Илиев е роден на 2 август 1975 година в София. Син е на известния от миналото автомобилен състезател и деятел Владимир Илиев. Започва кариерата си със състезания по рали-крос и на писта, като по-късно започва и шеметната му кариера в рали-надпреварите. Шампион на България става през 2000, 2001, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012 и 2013 г. Един от тримата български пилоти, печелили най-престижното ни автомобилно състезание – рали „България“.

Любопитното е, че друг от състезателите ни, триумфирал в рали „България“ е Крум Дончев – водач на листата на БСП в Габрово и депутат в последните два парламента. Двамата с Илиев са сред най-големите съперници на състезателните трасета, но и добри приятели. Дори участваха като екипаж в надпреварата през 2018 година, макар вече да бяха загърбили активните си състезателни кариери.

Митко Илиев е поредната популярна личност, която ще оглави листа на „Продължаваме промяната. Припомняме ви, че малко по-рано днес това стори и хип-хоп изпълнителят Христо Петров – Ицо Хазарта, който ще е водач на коалицията в 25 МИР София

Ето и цялото изявление на Димитър Илиев от социалните мрежи:

Проверка по рама

Скъпи приятели, станах на 46 години и ще ви излъжа, ако ви кажа, че съм доволен от ситуацията в България.

Ще ви излъжа, ако кажа, че съм се примирил с несправедливостта и с разрухата, с безхаберието и корупцията, която е заразила и разболяла целия ни обществено-политически организъм, и която, подобно на тежко протичаща КОВИД инфекция, е поставила обществото ни на изкуствено дишане. Както в пандемията, така и в политиката има “вирусоносители”, които заразяват политическото ни тяло, а последствията са не с месеци, а с години и десетилетия. И също като корона-вируса, който непрекъснато мутира в нови варианти, за да може да се разпространява, така и тези политически „вирусоносители“ си променят формата и вида, методите и приказките, промъкват се оттук и оттам, поразяват различни системи и правят всичко само и само да оцелеят и да продължат да заразяват. Политическите вируси разчитат, че измъченият и вечно лъган народ до такава степен е изгубил преценката си и доверието си във всичко, свързано с държавата, че ще се откаже да търси политическа ваксинация. Обратното – ще се уплаши и ще я избягва така, както избягва и медицинската ваксинация…

Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не се питам дали аз самият направих достатъчно, или съм поредният мрънкалник. Отдавах се на много благородни каузи, помагах на много хора и това донякъде потискаше чувството ми на политическа безпомощност, усещането, че блатото е толкова голямо, а аз – толкова малък, че абсолютно нищо не зависи от мен. Но всъщност зависи. Човек не може да промени живота на всички, но може да промени живота на няколко, които – след като са получили – на свой ред да дават и да променят чужди животи. Блатото няма да изчезне отведнъж, но може да бъде пресушено стъпка по стъпка, като всяка следващата стъпка става по-голяма, по-важна и по-задружна.

Знаете ли, в моя спорт най-големият враг е страхът и неувереността. Уплашиш ли се, разколебаеш ли се – ще катастрофираш. Често си мисля, че и за народите няма по-голям враг от страха. От десетилетия нашият държавен “автомобил” се кара от шофьори, които летят по нанадолнището без да знаят как се държи волана. Ако пък знаят, престъпният им ум и алчността им са толкова силни, че вместо да изберат добър маршрут и да ни превозят безопасно от точка А до точка Б, те предпочитат да откраднат първо горивото, после резервната гума, акумулатора, а накрая са готови да разглобят двигателя и да го разпродадат на части. А ние страхливо си кротуваме, защото не подозираме, че – за разлика от автомобилите – държавите рядко катастрофират изненадващо и внезапно, с оглушителен трясък. Не, в държавите се случват много малки катастрофи, които водят неусетно към голямата катастрофа. Започва се с повреда в морала, после се поврежда справедливостта, оттам повредите се разпространяват.

Ще ви излъжа, ако ви кажа, че бъдещето ни е безопасно и сигурно. То е точно толкова безопасно и сигурно, колкото са и нашите пътища. Но не трябва да спираме да се опитваме да променим и пътищата, и шофьорите. Не трябва да се отказваме. Трябва да ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА.

Но тъй като аз никога не лъжа, няма да го направя и сега! Скъпи приятели, след поканата на моят добър приятел Ivan Hristanov, реших да се включа в движението Продължаваме Промяната. Вече никой не вярва на обещания и въпреки това аз искам да направя едно обещание… Не на вас, приятели, а на себе си… Искам да си обещая, че ще запазя това, което е целият ми живот, това, което е най-ценно за мен. Името ми. Искам да си обещая, че, нагазвайки в блатото, вонята може да ме опръска и изцапа, но името си ще пазя чисто докрай. След разговори с Кирил Петков и Асен Василев, приех да съм водач на листата на “Продължаваме промяната” в Кърджали, а в листата за Перник ще съм на четвърто място.

Последвайте ни в Youtube

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Related Articles

Back to top button