ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Напрежението не стихва: Земеделците се разцепиха на две

Срещата на земеделците с премиера е пред провал. Аграрният сектор се раздели на две.

Около час след обявената за 18:00 часа дискусия, представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националната овцевъдна асоциация заявиха, че все още не са се срещнали с премиера Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев.

Оказа се, че една част от протестиращите искат оставката на министъра, за разлика от други, които нямат никакви политически искания.

 

Илия Проданов и Симеон Караколев заявиха пред журналисти, че срещата продължава, тя ще бъде на два етапа, съобщава „Фокус“.

„Ясно и категорично заявяваме, че ние нямаме политически искания. Няма как да искаме законодателни промени и да искаме министъра да си тръгне. Повече от ясно е, че финансовият министър определя финансовата политика на държавата. Това е причината да сме разделени на две групи в момента“, казаха Проданов и Караколев.

Обиди между земеделските асоциации са прозвучали на срещата при премиера. От Българския фермерски съюз, които първи се срещнаха с Николай Денков, а в понеделник настояваха за оставката на земеделския министър, заявиха, че докато текат преговорите се отказват от това искане. Заявиха, че не са се запознали с текста на меморандума, но ще подготвят нови предложения, които ще внесат в Министерския съвет.

По време на срещата различните земеделски организации отказаха да седнат заедно на масата. От Българския фермерски съюз споделиха, че се е стигнало до размяна на обиди. Въпреки това стачната готовност остава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още новини

Back to top button