Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Народът гласува, но не избира – кризата ще продължи, докато олигархията не се договори помежду си

Народът може да гласува, но не може да избира. Никого не избира. Всичко се свежда до моментната битка за собственост, която я видяхме. Вижда се кои бяха вкарани в затвора, кои бяха пратени в Дубай, на кои им взеха бизнеса.

Докато олигархията не се разбере помежду си, ще продължи кризата, възможно е да има четвърти избори, пети избори, докато някой не стане мажоритарен собственик на парламента. Това заяви журналистът Валери Найденов пред Нова телевизия.

Тази криза не е нещо уникално за България. В някои държави се случват по пет-шест пъти – в Италия, Франция, Белгия, Холандия. Но ако се върнем по-назад това е кризата, същата парламентарна криза при същата избирателна система, която докарва и Хитлер на власт, и Мусолини на власт, и точно същата криза имаме и в България преди превратите през 1923 и 1934 г.

Тази система превръща партиите в едни истерични котки, които си съскат помежду си и по никакъв начин не мога да се разберат по никакъв начин. При такава система олигархията си назначава депутатите, посочи още той.

Според мен, парламентът от доста години е приватизиран. Проблемът му в момента е, че няма мажоритарен собственик, категоричен е журналистът.

Много инвеститори в проектите вътре са в кървава война помежду си. Олигархията се сби много, много хора пострадаха от тези, които държат собствеността в България, събраха сили, оформиха проекти, заеха се с с технологии за контрол на тълпите чрез интернет.

И благодарение на партийно-листовата избирателна система вкараха своите проекти в парламента, за да продължат същата битка, която водят за имотите си извън парламента, коментира той.

narod.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button