ПОЛЕЗНИ

Не е за вярване, че с фенер под ръка можем да проверим функционалността на нашия хладилник!

Когато отворите хладилника и забележите, че храната не е достатъчно охладена или че често се разваля преди изтичането на срока ѝ на годност, е необходимо да проверите как работи хладилника. Можете да направите това чрез един лесен трик, който отнема само няколко минути. Просто поставете фенерче в хладилника и затворете вратата.

Ако уплътнението на вратата на хладилника не функционира както трябва, студеният въздух може да изчезва. В резултат на това, освен развалянето на храната, може също така да забележите увеличение на месечната си енергийна сметка, поради неефективната работа на уреда. Въпреки това, тъй като светлината на хладилника се изключва при затворена врата е трудно да определите проблема.

Advertisement

Този полезен трик бързо ще Ви помогне да идентифицирате евентуални проблеми с гуменото уплътнение на хладилника, така че да можете да ги отстраните преди да се наложи да изхвърлите повече храна или да закупите нов хладилник за кухнята си. За да изпълните този трик, вземете едно фенерче, включете го и го поставете в хладилника, след което затворете вратата.

Този трик е най-удобно да се изпълнява през нощта, когато трябва да изключите всички осветления в кухнята. При изключено осветление и затворена врата на хладилника, проверете дали светлината прониква от хладилника в кухнята. Ако забележите такова проникване на светлината, това е сигнал, че е време да смените гуменото уплътнение на вратата на хладилника.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button