Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Не и това! Ето я ужасяващата причина за влаковата катастрофа в Гърция

Фатално е било разрешението за преминаване на червен светлинен сигнал за излизане на входа на Неи Пори

Разследват се обстоятелствата, при които е станал смъртоносният сблъсък между два влака в Гърция в района на Евангелисмос в Лариса.

Според последната информация от разследването, произшествието изглежда се дължи на неправилно действие на началника на гара Лариса, който в участъка „Лариса – Евангелисмос“ е насочил пътническия влак към същата линия с товарния влак. Трябва да се отбележи, че железопътната линия, свързваща Атина и Солун, е двойна.

Съобщава се, че фаталната грешка на началника на гара Лариса по отношение на пътническия влак 62 е била даването на разрешение за преминаване на червен светлинен сигнал за излизане на входа на Неи Пори (следващата гара след тази в Лариса, бел.ред.).

Началникът на гарата, който е бил арестуван в полицейския участък в Лариса, е заявил пред полицията, че е дал заповед за промяна на коловоза, но тя не е била изпълнена от системата.

Ако началникът на гарата е разбрал, че пътническият влак се движи по същата линия като товарния, е щял да даде нареждане и да ги спре, преди да се приближат един към друг, тъй като сблъсъкът е станал на около 25 км от гара Лариса и мястото на смяна на коловоза. За уточняване на случая Гръцката организация за железопътен транспорт (ГОЖ) е изискала стенограма на евентуалния разговор между началника на гарата и машинистите. Според по-ранна информация началникът на гарата в Лариса не е завъртял ключовете, чрез които механично се регулира преминаването на влаковете по клиниите, изпращайки двата влака по една и съща линия, съобщи Прото Тема.

Още новини

Back to top button