ПОСЛЕДНИ

Не си даваме сметка какво ни чака, ако не се ваксинираме

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Почти 10 е сериозността на положението по десетобалната система. Народът ни е изправен пред огромно изпитание. Повечето хора не си дават сметка пред мащаба на изпитанието, пред което сме изправени. Всеки седми, влязъл в болница заради COVID-19, умира (от началото на пандемията).

Всеки четвърти, лекуван с „Ремдесивир“, е починал (бел. ред. – препаратът действа като спира репликацията на вируса, но това значи, че той трябва да бъде приеман възможно най-рано след разболяване). Ние ще сме изправени пред ситуация много скоро да осигурим болнични легла. Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров след заповедта за новите мерки от 21 октомври. „Трябва да изберем живота, това е по-важно“, добави той.

Диета без глад

Много хора подценяват мерките, не спазват дори демонстративно мерките – резултатът е липса на болнични легла. „След като мен почват да ме търсят за осигуряване на легла, това означава, че имаме проблем”, подчерта здравният министър. И повтори, че броят на работещите в КОВИД отделенията е един и същ т.е. като има допълнително натоварване, тогава болничните легла се превръщат в хотелски т.е. безсмислено е. Затова зеленият сертификат е задължителен за работещите в болниците и в старческите домове – защото трябва да има чиста среда. Кацаров каза и, че има информация за 70% ваксинирани лекари, а лекарите, които работят в КОВИД отделенията, са на 100% или ваксинирани, или преболедували.

Коментари

Коментараloading…
There is no ads to display, Please add some

Проверка по рама
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението

Още новини

Back to top button