Русия

Необходимо е Русия огледално да отвръща на диверсиите на Запада и на Украйна

/NovinarBG.com/ Русия трябва да отговори на диверсиите по същия начин, по който реагира на експулсирането на свои дипломати – огледално. Тогава страховете, че на 9 май украински БПЛА със смъртоносен товар ще долетят до Червения площад, ще отпаднат.

Две диверсии навръх празника 1 май

На 1 май в „старите“ територии на Русия са извършени две диверсии. Локомотив и седем вагона на товарен влак дерайлираха на железопътна линия в района на Брянск, след като „неидентифицирано взривно устройство“ бе задействано на релсите, съобщи губернаторът на руския регион Александър Богомаз. Прекъсната е ж.п връзката с белоруския град Гомел. Изгорелият локомотив е на беларуските железници и по този начин бе изпратен съответният сигнал и на Беларус.

Вторият саботаж е извършен в Гатчинския район на Ленинградска област. Диверсанти взривиха електропровод (ЛЕ) в едно от селските населени места. Експерти откриха и второ взривно устройство с предпазител на близък до взривения стълб, то беше обезвредено, разказа губернаторът на региона Александър Дрозденко .

Саботажът и диверсиите по инфраструктурата имат смисъл само когато са част от общ план за действие. Да си припомним железопътната война от 1943 г. в Беларус, известна като част от настъпателната операция на Червената армия „Багратион“. Тогава дезорганизацията на работата на железницата от партизаните е масова и работи за пробива на немските позиции.

Целите на малките диверсии

Очевидно в тези случаи материалните щети не са критични, щетите ще бъдат възстановени доста бързо. Каква е тогава целта на несистемния саботаж?

  1. Да се създаде паника сред населението и в армията, за да се разбалансира руската отбрана, така че бойците, условно казано, на втората линия на отбраната, да изоставят позициите си по време на настъплението на въоръжените сили на Украйна. „Врагът мисли: ние сме морално слаби“, пише Владимир Висоцки .

  2. Да се оформи картинката за пропагандни цели. За собствената си публика – да се повдигне моралния дух, за западната – да „имате очи“ да молите за пари, оръжие и т.н.

  3. Да стане ясно на руското ръководство, че дори и въоръжените сили на Украйна да отстъпят, терористична вълна от атаки очаква отдалечените райони на Руската федерация, съвсем по методите на ичкерийските терористи от 90-те години, тъй като има много милиони украинци в Русия и има и врагове сред тях.

Да бием или да не бием? Определено да бием.

За да спрете ударите по тези цели, разбира се, трябва да отговорите. И можем да обявим, че ще отговаряме на всички диверсионни/терористични атаки, извършени срещу Руската федерация, включително за подкопаването на Северните потоци. Защото има много доказателства, че украинските диверсии и саботажи се планират от чужбина.

Например, може да има „авария“ на подводните кабелни линии през Атлантика. И в Киев има много държавни сгради на правоприлагащите органи.

Ако поне една от тези цели вече беше поразена, сега нямаше да се страхуваме от терористичните атаки на 9 май , защото на предишните отговорихме жестоко.

Второ, трябва да се създадат специални сили в граничните райони, да ходят патрули, населението трябва да е наясно, че за всички непознати/неизвестни лица трябва да бъде докладвано на компетентните органи, както и за забелязани дронове.

Трето, трябва да се работи с дошлите от Украйна, да се да се внедрят сред тях агентурни мрежи, за да се идентифицират превантивно „спящите клетки“. Това не са само бежанци, режимът в Киев може да вербува и етнически украинци, живеещи на територията на Руската федерация, както и други лица.

Какво се прави в Русия

Не може да се каже, че властите не работят в тази посока. И така, генералният прокурор на Руската федерация Игор Краснов , говорейки в Съвета на федерацията, каза, че превантивните мерки трябва да бъдат максимално засилени за защита на критични и потенциално опасни съоръжения:

Прокурорите поискаха използването на интегрираната система за безопасен град за наблюдение и предотвратяване на терористични заплахи.

Все пак го поискаха, но това не означава, че го постигнаха, междувременно само в Белгородска област за периода на СВО, украинските диверсанти извършиха 15 диверсии и взривявания.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button