Микроблейдинг
СВЯТ

Ние чакаме какъв отговор ще дадат!? А те убеждават целия свят!

/NovinarBG.com/ На пръв поглед може да изглежда, че мненията за взривяването на газопроводите „Северен поток“ са разделени на руски и западни: в Русия са убедени, че експлозията е умишлен саботаж от страна на САЩ; Западът смята, че Русия сама е взривила собствената си инфраструктура и дори е планирала този акт на самоунищожение почти на етапа на изграждане на газопровода. Разделението обаче не е толкова ясно.

От първия момент на Запад започнаха да се разпространяват версии за самовзривяване. Германският вестник Bild например твърди, че руските тръбопроводи са били взривени от… руското военно разузнаване, което уж е участвало в наблюдението на тръбопровода. Друго германско издание, Фокус съобщи , че мненията на европейските политици са единодушни, че това е диверсия и саботаж .

На 27 септември Урсула фон дер Лайен написа в Туитър: „Всяко умишлено нарушаване на активната енергийна инфраструктура на Европа е неприемливо и ще доведе до най-сурово отмъщение . “ Експертът по отбраната на ХДС Родерих Кизеветер също смята, че изтичането на газ е причинено от акт на саботаж от страна на Русия: „Най-вероятно по този начин Русия се опитва, от една страна, да предизвика безпокойство сред населението на Европа, а от друга от друга страна, още веднъж показват възможността за заплаха на държавно ниво в резултат на атака срещу критична инфраструктура” .

Междувременно, според германския министър на икономиката Роберт Хабек, енергийните доставки на Германия не са пострадали, въпреки че очевидно не е възможно да пострадат. Това е още един пример за самоубеждаване.

Не всички поляци са толкова невнимателни като Радек Сикорски, който избърза да благодари на Съединените щати за диверсионния акт. Полша обаче, бързо опомнила се, посочи Русия като „главен диверсант“, а след това обяви , че зад акта на саботажа стои руска провокация.

Намираме се в ситуация на изключително международно напрежение “, каза полският заместник външен министър Марчин Пржидач. „ За съжаление нашата източна съседка (Русия) води непрекъснато агресивна политика. И ако той е способен на агресивна военна политика в Украйна, тогава, очевидно, не могат да бъдат изключени провокации от негова страна, особено в тази част на газопровода, която е по-близо до Западна Европа .

Днес все още не знаем подробности за случилото се там, но ясно виждаме, че се извършва акт на саботаж “, каза полският премиер Матеуш Моравецки. По негово мнение, този акт на диверсия „вероятно ще бъде следващият етап от ескалацията, с която имаме работа в Украйна . „

И така, те убеждават целия свят: Русия, като вдовица на подофицер, се е самобичувала. Излишно е да коментираме последните западни оценки: всички те водят до факта, че Руската федерация се занимава само с унищожаване на своята собственост, своите войници, граждани и инфраструктура.

Междувременно световните медии продължават да задават въпроса: qui prodest? Кой има полза? Има само един отговор: това е от полза за Съединените американски щати. Спирането на „Северен поток“ означава намаляване на доставките на руски енергийни ресурси с 89% в сравнение с предходната година, пише турският вестник Turkiye .

Вестникът си позволява и прозрачни намеци: „От Украйна до Словакия, както и по тръбопровод, минаващ през Черно море до Турция и по-нататък към България, която е част от ЕС, Европа все още получава определено количество руско синьо гориво. Европа има опции като доставка на втечнен природен газ (LNG) от САЩ по море и доставка на газ чрез повече тръбопроводи от Норвегия и Азербайджан. LNG обаче е много по-скъп от тръбопроводния газ. Поради тази причина се очаква разходите на ЕС да станат още по-високи.

САЩ правят огромни печалби, като продават своя природен газ на Европа. САЩ значително са увеличили количеството втечнен природен газ, доставен за ЕС в сравнение с миналата година. Съобщава се, че Европа представлява 60% от целия износ на LNG от САЩ. Европейските анализатори отбелязват, че кораб за LNG отива в морето на цена от 60 милиона долара и намира купувачи в Европа на цена от 275 милиона долара .

Да, има журналисти, чието мнение отразява реалността, а не политическата задача, да се обвинява Русия: „Ние бяхме против този газопровод от самото начало, защото заради него Европа стана зависима от руския газ. Така че има идеален смисъл от американска гледна точка “, пише Род Дрехър в The American Conservative . — Ако обаче наистина Вашингтон е саботирал тръбопроводите в разгара на украинско-руския конфликт, това би означавало безумна ескалация: умишлено увреждане на ключова инфраструктура.

Помислете само: ако Русия не може да доставя газ на Европа, защото тръбопроводите са повредени, това не само ще затрудни мирното уреждане, но и ще попречи на възстановяването на енергийния поток към Европа. И това идеално се вписва в програмата на Вашингтон.“

Дрехер се съгласява с Тъкър Карлсън, който също говори за възможното участие на Америка във Fox News : „Можем да се спуснем до страна от третия свят. Това са залозите. Дали гениите, стоящи зад всичко това, като Виктория Нуланд, са мислили за последствията? А може би просто тъкмо те са мислили. Може би в това е смисълът.“

American Thinker без много да внимава в думите си, заявява : „Има всички основания да се смята, че Вашингтон по някакъв начин е замесен в неотдавнашните експлозии на нишките на Северен поток. “ Единствената държава, която би спечелила от случая със Северен поток, са САЩ, заключиха и читателите на френския вестник Le Figaro .

И дори Тръмп каза своето : „Всички говорят за големия ураган, който удари Флорида, но може би много по-важно събитие в дългосрочен план е съобщението, че тръбопроводите Северен поток 1 и 2 са били саботирани. Това може да доведе до голяма ескалация или война“.

Така че скандинавските страни сета са за повишени мерки за сигурност, но след като млякото вече е изкипяло от тенджерата; англосаксонските и, изненадващо, германските медии се опитват да намерят баланс от една страна, между гласа на разума, повтаряйки, че няма смисъл да се взривяват тръбопроводи, когато можете просто да завъртите крана, и от друга – с програмата, която изисква винаги да обвинявате Русия за всичко.

Американските опоненти на Байдън също ще питат президента на САЩ защо докарва ескалацията на конфронтацията с Путин до нов кръг…

Е, в Русия разбират: само държава, способна да провежда сложни диверсионни операции под вода, би могла да извърши подобна провокация. В тази връзка е необходимо разследване и отговор на висящия във въздуха въпрос. Чакаме отговори. И какво ще стане по-нататък.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button