Криминални Новини

Никой не знае кой ръководи дрогата в Бургаско

Въпреки че всички смятат, че Димитър Желязков – Митьо Очите ръководи дрогата по южното Черноморие, в момента никой не е наясно кой разпределя смъртния прах в Бургаско.

С дългогодишният затвор, и в последствие излизането от него, Очите изчисти името си, като в района се развива версията че „млади пишлигари пласират дрогата“, пише Lupa.bg.

Адвокатите на Митьо твърдят, че срещу него няма нито едно годно доказателство, че именно той ръководи наркотрафика. Нещо повече – Димитър Желязков имал за намерение да съди всеки, който твърди, че той е наркобос.

Край морето се твърди, че силен в столицата наркодилър е поел дрогата в Бургас и околните курорти.

Факт е, че напоследък в този край се залавя все по-малко наркотик, а пласирането е голямо, особено лятото, заради многото чуждестранни туристи.

Димитър Желязков беше осъден на затвор за разпространение на наркотични вещества и пране на пари. Първоначално Очите и адвокатите му се опитаха да обжалват присъдата пред Върховния касационен съд, но висшите магистрати отказаха да преразглеждат делото. Мотивът за това беше, че ако се допусне подобно действие, това ще създаде реален риск всяко съдебно споразумение на бъде подлагано на следваща преоценка. Това ще доведе до неравнопоставено третиране на подобни случаи.

Бригадата на Очите бе разбита по време на Тройната коалиция.

След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата.

Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали. Той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим. Докато бе в затворническото общежитие в Казичене, Желязков си размени юмруци с пернишкия наркобос Стоян Кръстев – Драгановеца.

Още новини

Back to top button