ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Нинова в Самоков: Да образоваме децата си в любов към род и Отечество СНИМКИ

„Честит празник на буквите, на просветата, науката, културата и славянската книжовност. Да пребъде делото на светите братя Кирил и Методий и на техните ученици. Благодарност на българските учители, научни, просветни и културни дейци, посветили живота си на най-благородна кауза: да пазят и предават българската духовност. Тя ни е съхранила като народ в най-трудни години.

На нея трябва да се опрем и днес“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Самоков.

„Наред с почитта ни към светите братя Кирил и Методий, да помислим за днешните будители, за трудното им дело. За стотиците млади хора, които не учат. За хилядите, които учат по неразбираеми учебници с подменена история и заличени български класици. Днес грижата ни трябва да е за тях. Учители, родители, бдете!!! Да образоваме децата си в любов към род и Отечество и в почит към българщината. Честит празник“, каза още Нинова в Самоков.

На тържественото отбелязване на 24 май в Самоков присъстваха още народният представител и зам.-председател на БСП – Атанас Зафиров, народният представител и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ – Иван Ченчев, както и народният представител Деян Дечев. По време на тържеството в града бе връчена и ежегодно присъжданата награда „Учител на годината“.

Още новини

Back to top button