ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Ново 20: Ето за какъв пост се цани Денков след ротацията, сяда в креслото на…

Нямаме уговорка акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното приемане за ротация е Габриел – премиер, акад. Денков – вицепремиер с портфейла ѝ.

Редно е той да стане външен министър. Идеята е МС да запази максимално своя състав. Габриел и Денков ще дадат своите оценки с приоритет, така че зависи от тях. След това и ние можем да предложим смяна на министри.

Това заяви за „Офанзива с Любо Огнянов“ депутатът от ПП–ДБ Настимир Ананиев.

„Не е договорено с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма пак да е с наш мандат, за мен е технически нюанс, който трябва да бъде изговорен. По-важен е съставът на МС“, смята той. 

Според него критика към вътрешния министър е непоставянето на камера за скоростта на Момина чешма. 

„Сигурен съм какво забелязват хората – първият хеликоптер, вдигането на минималната заплата, както и дефицита от 2,2%. Също така и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват безплатно, както и висшето образование държавна поръчка – също безплатно.

Имам критики към министри, но това не означава, че ще бъдат сменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП–ДБ ще даде своята.

Няма лошо да се смени министър, но да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен“, коментира Ананиев. 

Той отрече да има планирано посещение на премиера в САЩ, като уличи Борисов в създаване на фалшива новина.

По думите му е отрязано политическото брокерство – така всяка община има шанс да получи средства.

„Няма война между парламента и Президентството, има бал с маски. Може би целта е „консолидация около войната“. „Пътят на Копринката“ отваря сериозен въпрос – дали нещо се е случвало зад гърба ни. В момента нямаме еднолична власт, за разлика от положението при последните кабинети“, заяви още той.

И допълни, че смяната в регулаторите предстои.

„В КЗК се усеща политическа привързаност. Искаме в регулаторите да не се случват нещата на тъмно, а да има прозрачност. Те са ключови за различните процеси. Ниските цени и картелите се контролират от тях. Искаме да направим обществена квота за регулаторите, за да излъчим ярки експертни личности. Над 80 човека с изтекъл мандат трябва да бъдат сменени“, посочи Ананиев.

Още новини

Back to top button