Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Ново посегателство върху Паметника на Съветската армия

Поредно посегателство върху Паметника на Съветската армия в столицата. Монументът беше залят с червена боя, а една от гранитните плочи е счупена.

За посегателството върху паметника на съобщиха от посолството на Русия на страницата си във Facebook. Оскверняването на монумента е станало миналата нощ. От дипломатическата мисия определят войната срещу паметниците като подло и безчестно дело, предаде Bulgaria ON AIR.

Това е поредното посегателство върху монумента, за чието премахване от години тече дебат в публичното пространство. Председателят на форум „България – Русия“ Светлана Шаренкова определи поредното оскверняване на паметника като подло.

„Оскверняването на паметници, които са за хора, дали живота си за една кауза е антихристиянско, не е човешко, варварите са правили така“, коментира Шаренкова.

Според председателя на гражданската инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия действията са очаквани и ще продължат до отстраняването му.

„Това е извършено на 5 септември, денят в който СССР обявява война на България през 1944 г., следва окупация и налагането на един престъпен режим. Днешният ден е Ден на съединението, но Русия е и единствената сила, която се обявява против този акт“, заяви Кубер Сапарев.

От посолството на Русия призовават да се спре позорната практика на оскверняване на паметниците и очакват монументът на Съветската Армия да бъде почистен.

Статията Ново посегателство върху Паметника на Съветската армия е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button