Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
СВЯТ

Обръщението на Владимир Путин на 21 септември – за началото на мобилизацията в Русия и референдумите в ДНР и ЛНР

/NovinarBG.com/ Скъпи приятели!

Темата на моето изказване е ситуацията в Донбас и хода на специалната военна операция за освобождаването му от неонацисткия режим, който завзе властта в Украйна през 2014 г. в резултат на въоръжен преврат.

Обръщам се към вас днес: към всички граждани на нашата страна, към хората от различни поколения, възрасти и националности, към народа на нашата велика родина, към всички, които са обединени от велика историческа Русия, към войниците и офицерите, доброволците, които сега се бият на фронтовата линия, са на военен пост, на нашите братя и сестри – жители на Донецката и Луганската народни републики, Херсонска и Запорожка области и други области, освободени от неонацисткия режим.

Ще говорим за необходимите, неотложни стъпки за защита на суверенитета, сигурността и териториалната цялост на Русия, за подкрепа на желанието и волята на нашите сънародници сами да определят своето бъдеще и за агресивната политика на част от западните елити, които се стремят с всички сили да запазят господството си, като за това се опитват да блокират, да потиснат всякакви суверенни независими центрове на развитие, за да продължат грубо да налагат волята си на други държави и народи, да насаждат своите псевдоценности.

Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в крайна сметка да унищожи страната ни. Те вече директно казват, че през 1991 г. успяха да разцепят Съветския съюз, а сега е дошло времето и за самата Русия да се разпадне на много смъртно враждебни региони.

И те отдавна кроят такива планове. Те насърчаваха групировките на международните терористи в Кавказ, насърчаваха офанзивната инфраструктура на НАТО близо до нашите граници. Те превърнаха тоталната русофобия в свое оръжие, включително в продължение на десетилетия целенасочено култивираха омраза към Русия, най-вече в Украйна, за която готвеха съдбата на антируска опора, а самият украински народ беше превърнат в пушечно месо и тласкан към война с нашите страна, отприщвайки я – тази война – още през 2014 г., използвайки въоръжените сили срещу цивилното население, организирайки геноцид, блокада, терор срещу хора, които отказаха да признаят властта, възникнала в Украйна в резултат на преврат.

И след като настоящият киевски режим всъщност публично отказа мирно решение на проблема в Донбас и освен това обяви претенциите си за ядрени оръжия, стана абсолютно ясно, че следва нова, както се беше случило два пъти преди, мащабна атака беше неизбежна срещу Донбас. И тогава, също толкова неизбежно, щеше да има нападение срещу руския Крим – срещу Русия.

В тази връзка решението за превантивна военна операция беше абсолютно необходимо и единствено възможно. Основните му цели – освобождаването на цялата територия на Донбас – са били и остават непроменени.

Луганската народна република вече е почти напълно прочистена от неонацистите. Боевете в Донецката народна република продължават. Тук в продължение на осем години киевският окупационен режим създава дълбоко ешелонирана линия от дългосрочни укрепления. Тяхното челно нападение щеше да доведе до големи загуби, така че нашите части, както и военните части на републиките в Донбас, действат систематично, компетентно, използват техника, защитават личния състав и стъпка по стъпка освобождават Донецката земя, прочистват градове и населени места от неонацисти, оказват помощ на хора, които киевският режим ги превръща в заложници, в живи щитове.

Както знаете, в специалната военна операция участват професионални военнослужещи по договор. Рамо до рамо с тях се борят и доброволчески формирования: хора от различни националности, професии, възрасти са истински патриоти. По зова на сърцата си те застанаха на защита на Русия и Донбас.

В тази връзка вече дадох указания на правителството и на министерството на отбраната в пълен обем и в най-кратки срокове да определят правния статут на доброволците, както и на бойците от частите на Донецката и Луганската народни републики. Тя трябва да бъде същата като тази на редовните военнослужещи от руската армия, включително материално, медицинско осигуряване и социални гаранции. Особено внимание трябва да се обърне на организирането на снабдяването на доброволческите формирования и отряди на народното опълчение на Донбас с техника и оборудване.

В хода на решаването на основните задачи за защита на Донбас нашите войски, въз основа на плановете и решенията на Министерството на отбраната и Генералния щаб относно общата стратегия на действие, освободиха от неонацистите също значителни територии на Херсон и Запорожие и редица други региони. В резултат на това се образува дълга линия на бойно съприкосновение, която е над хиляда километра.

Това, което искам да кажа публично днес за първи път, че още след началото на специалната военна операция, включително преговорите в Истанбул, представителите на Киев реагираха много положително на нашите предложения, като тези предложения се отнасяха преди всичко до гарантиране на сигурността на Русия и нашите интереси. Но е очевидно, че мирното решение не устройваше Запада, така че след постигането на определени компромиси Киев всъщност получи директна заповед да наруши всички споразумения.

Украйна започна да се помпа с оръжие още повече. Киевският режим пусна нови банди от чуждестранни наемници и националисти, военни части, обучени по стандартите на НАТО и де факто под командването на западни съветници.

В същото време режимът на репресии в цяла Украйна срещу собствените си граждани, установен веднага след въоръжения преврат от 2014 г., беше засилен по най-суров начин. Политиката на сплашване, терор и насилие приема все по-масови, страшни, варварски форми.

Искам да подчертая, че ние знаем, че по-голямата част от хората, живеещи в териториите, освободени от неонацистите, а това са преди всичко историческите земи на Новоросия, не искат да бъдат под игото на неонацисткия режим. В Запорожие, в Херсонска област, в Луганск и Донецк са виждали и виждат зверствата, които неонацистите вършат в окупираните райони на Харковска област. Наследниците на Бандера и нацистките наказатели убиват хора, изтезават ги, хвърлят ги в затвора, уреждат сметки, репресират, измъчват цивилни.

Повече от седем и половина милиона души са живели в Донецката и Луганската народни републики, Запорожие и Херсонска област преди избухването на военните действия. Много от тях бяха принудени да станат бежанци, да напуснат домовете си. А тези, които останаха – около пет милиона души – днес са подложени на постоянен артилерийски и ракетен обстрел от неонацистки бойци. Те удрят болници и училища, организират терористични атаки срещу цивилни.

Ние не можем, нямаме морално право да предаваме близките си хора на разкъсване от палачите, не можем да не откликнем на искреното им желание сами да определят съдбата си.

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button