Криминални Новини

Обрат по делото за залятата с киселина гадателка: Бизнесдама поръчала Тони

Заливането на пловдивската гадателка Антоанета Тодорова със сярна киселина е било поръчано. Това стана ясно от показанията на единия от двамата мъже, обвинени в нанасянето на средна телесна повреда – Веселин Вълчанов. В предишното съдебно заседание 51-годишният мъж от Враца призна, че е помогнал на Йордан Цветанов, като го е закарал до Пловдив, и договори условна присъда.

На 14 март м.г. двамата мъже отишли в Пловдив. Веселин Вълчанов паркирал колата до блока на гадателката, а 41-годишният Цветанов влязъл маскиран в жилището.

Ясновидката го попитала с какво да му помогне. „Аз ще ти помогна“, отвърнал той и я залял с киселина. След това бързо напуснал апартамента, върнал се в колата и двамата потеглили обратно към Враца.

Йордан Цветанов, който е обвинен за фактически извършител, не признава вина. На последното заседание присъстваше и самата ясновидка, която също отрече Вълчанов и Цветанов да са измислили покушението. Според нея богата бизнесдама от София стои зад плана.

Днес пред магистратите по-възрастния мъж обясни, че Цветанов го помолил да го докара до Пловдив, защото искал да гледа кола. Щом влезли в града и стигнали до „Тракия“, подминали някаква бензиностанция, след което пътникът го опътил къде да спре. Вълчанов чакал там 20-ина минути, след което Цветанов се върнал и потеглили. Имал петна по анцуга, а якето си оставил в багажника на колата.

„Познавам гадателката, два пъти съм ходил до Пловдив. Йордан ми изпрати адреса ѝ по Телеграм и ми каза, че тая жена трябва да се сплаши“, започна той. По думите му и двата пъти не бил правил нищо. В единия от случаите Антоанета трябвало „да бъде бита“ и той й казал да се престори, че е така, за да я снима, а след това да спре да практикува. „После ѝ звънях да ѝ кажа да спре, защото тя продължи и нещата щяха да ескалират, а аз нямаше да се занимавам“, продължи Вълчанов. Твърди, че получил за това 1000 лв. от Цветанов. След време приятелят му казал, че трябва да се вземат други мерки, но Веселин отказал. „Той каза, че ще се занимава, само да го закарам. Предполагах, че ще я набие. Помоли ме да му купя карта от Максим, аз му взех и му предоставих телефона“, каза още Вълчанов.

По думите на Вълчанов на излизане от Пловдив спрели до казани, където Цветанов изхвърлил стъклено бурканче и ръкавици, а между Града на тепетата и Пазарджик хвърлил чанта, в която носел киселината. Чантата се разпадала.

Пред магистратите говори и майката на Йордан Цветанов Катя Петрова. „Видях Вълчанов за първи път след едно от заседанията. Той помоли предишния адвокат на сина ми да се срещнем. Седнахме в кафе и аз го питах като родител защо в документите пише, че извършителят е куцал, а Йордан не куца. Той ме пита как са го видели, като коридорът бил метър“, разказа 63-годишната жена. Тя поискала да разбере какво ще се случи нататък, а Вълчанов предложил двамата да сключат споразумение. Петрова казала, че няма как това да се случи, защото синът ѝ не е виновен. „Аз знам, че е невинен, но трябва да защитя себе си“, отговорил Вълчанов.

Още новини

Back to top button