Криминални Новини

Очаквано: Пуснаха Каплата отново на свобода

Районен съд – Дупница не взе мярка за неотклонение по отношение на Васил Капланов, обвиняем за закана за убийство. Искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ бе внесено от прокуратурата, но съдът ги отхвърли.

Каплата е привлечен като обвиняем за закана за убийство. Според прокуратурата, на 1 май, пред мотоклуб „Неразделни братя“ в Дупница, Васил Капланов е отправил закана за убийство към Димитър Недев, като от автомобила си е насочил огнестрелно оръжие – пистолет към него и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Съдът счете, че не е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. При извършените процесуално- следствени действия, предполагаемото оръжие не е открито у Капланов, както в автомобила и къщата му.

Димитър Недев е приятел на безследно изчезналия през лятото на 2020 г. Янек Миланов. На 31 юли вечерта Янек се е качил колата на Капланов и оттогава следите му се губят. В социалните мрежи Недев бе изразил мнение около изчезването на приятеля си и получи заканителни съобщения от Каплата. Заради тези закани с убийство в момента е подсъдим, а делото още не е приключило.

Преди дни Недев пак се оплака, че Капланов, минавайки с колата си покрай него и жена му, е насочил пистолет. И този път прокуратурата повдигна обвинение, а Каплата бе задържан за 72 часа, но съдът днес го освободи.

Още новини

Back to top button