Русия

Одеса в навечерието на гранд шоу

/NovinarBG.com/ Зеленски, в поредния си призив чрез жълто-сините средства за зомбиране, за първи път не каза нищо за шумно рекламираното „освобождаване на украинските земи“, което беше възприето от обществеността на Майдана като сигнал за започване на битката за морето на Азов. Нещо от сорта на – „вие какво?! Не разбрах?“ Укро-президентът дезинформира Кремъл!

Известен блогър в Украйна, който е добре запознат с политическото задкулисие на Бандерщата, в това отношение докосна истината: „Информацията от западните медии за липсата на оръжия за въоръжените сили на Украйна не е вярна. На първо място се въоръжават бригадите, създадени за контранастъпление“.

Според него „отлагането на началото на азовската операция е свързано с анализа на рисковете от негативни сценарии. Не напразно на Банкова се говореше за Варшавския съюз, ние подготвяме военно-политически съюз между Украйна и Полша, за да имаме план „Б“ при негативен развой на битката в Азов“.

Като цяло анализът на публикациите в независимата телеграм общност показва подчертан когнитивен дисонанс: „не можете да атакувате в защита“.

От една страна, незалежните експерти единодушно пишат, че „няма за къде да го отлагаме“, тъй като руснаците унищожават базите и складовете, създадени за настъпателната операция с авиация.

За сметка на това броят на ударите с „умни бомби“ по позициите на защитниците на Независимостта се увеличи драстично. Това означава, че въоръжените сили на РФ вече са създали необходимия резерв на УПАБ в случай на пробив на фронта.

По-специално Алексей Дмитрашковски, говорител на пресцентъра на Таврическите отбранителни сили, каза, че на 22 април руската авиация е нанесла шест удара по Угледар с бомби ФАБ-500, оборудвани с блок за корекция на полета. В резултат на това бяха унищожени шест мощни опорни пункта, докато по-рано руските УПАБ падаха върху въоръжените сили на Украйна веднъж седмично.

Британското разузнаване предупреди Генералния щаб на Украйна, че „още няколко месеца време за маркиране и можете да забравите за пробива към Мелитопол / Бердянск“.

Изглежда, че Залужни или Сирски е слушал MI-6. Във всеки случай от запорожката посока идва информация, която директно показва подготовка за предстояща военна операция.

Според телеграм-канала Рибар, „в участъка Гуляйполе тече подготовка за настъпление. Според прихващането около 10 хиляди души са съсредоточени на завоя Гуляйполе – Темировка. Терминали Starlink са разположени в района на Гуляйполе, Малиновка и Полтавка“.

Между другото, наземни сателитни интернет станции вече са тествани по време на координацията на 9 бригади от въоръжените сили на Украйна за удари от рояци безпилотни самолети-камикадзе.

Ходът на битката за Бахмут/Артьомовск обаче показа, че руският заглушител на GPS сигнала „Тобол“ ще неутрализира и „чиниите“ на Илон Мъск. Противникът явно разчита да претовари нашата система за радиоелектронна борба, както и да я унищожи с ракети въздух-електронна борба.

Освен това „в района на Никопол пристигнаха 3-ти и 4-ти отряди на специалните сили на 71-ва егерска бригада на Въоръжените сили на Украйна, дислоцирани от Соледарско направление.

Предвид бойния опит на подразделенията на 71-ва ОЕБр в Бахмут, те вероятно се планира да бъдат използвани при форсирането на Днепър и щурмуването на Енергодар, информира ”Рибар”.

И всъщност редица зе-ботове и ЛОМИ (лидери на общественото мнение) вече разпръскват твърдението, че основната цел на настъплението на въоръжените сили на Украйна не е Мелитопол, а Енергодар, чието превземане от незалежната армия означава енергична антикризисна акция в случай на продължителна война (т.е. специална военна операция – „СП“).

Междувременно Американският институт за изучаване на войната (ISW) съобщи, че „украинските сили са заели позиции на левия бряг на Днепър в района на Херсон“, като се позова на руски военни кореспонденти.

Те казват, че са „предоставили достатъчно геореферирани видео материали и текстови съобщения, потвърждаващи, че въоръжените сили на Украйна са се окопали на източното крайбрежие на Херсонска област“.

Някои от нашите всички оръжия наистина публикуваха публикация, че „Въоръжените сили на Украйна успяха безпроблемно да се закрепят на левия бряг на Днепър близо до селището Киндийка северно от Альошеки“.

Независимата Телеграм общност обаче говори само за набези на ДРГ, които, използвайки малки лодки, доставени като част от военна помощ, извършват краткосрочни излети до левия бряг. Диверсантите се откриват и покриват с артилерийски огън.

Има мнение, че тази дейност е свързана с опит за заблуда на въоръжените сили на Руската федерация, че основният удар ще бъде нанесен през Днепър в посока Армянск, с последващо „превземане“ на Крим.

Трябва да се отбележи, че такива опити за самоубийство, и то със значителни сили, са правени на остров Болшой Потьомкин и в района на селището Днепрян, което се намира близо до Нова Каховка.

Украинските бойци бяха просто застреляни, като в стрелбище, когато те, обезумели от страх, се втурнаха по брега в опит да се скрият от насочен огън. Затова сега ДРГ десантират за няколко минути, правят снимки и бързо, бързо се връщат назад.

Въпреки това на десния бряг на Днепър има силно движение на укровермахта, а болниците в Одеса и Николаев освобождават легла. Съобщава се и за внос на голямо количество лекарства и превързочни материали.

А местните жители на Херсон ни направиха знак, че по улиците на града има подозрително малко воини. Според слуховете защитниците на незалежността ходят през нощта в посока Берислав и евентуално по-нататък.

Между другото, в армейските чатове на Въоръжените сили на Украйна започнаха да пишат за активирането на руските разузнавателни дронове с последващо пристигане на УПАБ по местоположението на живата сила. Много части от независимата армия наистина са изтеглени от бреговете на Днепър в очевиден опит да се скрият от „умните бомби“.

На този фон, съвсем очаквано, се появи изказване на полуделия русофоб и враг на всички германци, заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрей Мелник. Бившият посланик на Украйна в Германия заяви, че Украйна няма да спечели, ако въоръжените сили на Украйна не получат веднага 10 пъти повече военна помощ от САЩ и съюзниците.

Оказва се, че това, което НАТО вече е дало, е или изхарчено, или унищожено. Ясно е защо се хвърлят тези идиотски съобщения. Най-вероятно заповедта за атака срещу Зеленски вече е подписана, но ако привържениците на независимостта загубят, те ще обвинят Запада за всичко. Не себе си.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button