Микроблейдинг
Криминални Новини

Огнен кошмар за свидетел по дело за убийство на кримигерой

Маскирани мъже са подпалили входната врата на старозагореца Георги Хаджиев – Хаджо в петък срещу събота през нощта, пише TrafficNews. Хаджиев е един от основните свидетели по делото за убийството на Станимир Иванов – Стамбето.

Видеокамери във входа на Хаджо са запечатали всички действия на престъпниците, които първо са разбили входната врата на кооперацията, а малко по-късно се връщат със запалителна течност и палят вратата.

Записите показват двама мъже с маски, единият доста пълен, които с някакъв инструмент разбиват вратата на входа. По-късно двамата се връщат с бутилка запалителна течност, която разливат по вратата и я палят. Кучето на Хаджиеви обаче надушило дима и започнало да лае.

Майката на младия мъж се събудила от шума и като видяла пламъците започнала да хвърля вода навън. Огънят обхванал вратата на съседите, но хората в блока успели да го овладеят преди да причини големи щети.

Свързан ли е палежът с делото срещу Владимир Василев, което тече в Окръжен съд – Стара Загора все още не е ясно. Хаджо е последният, с когото Станбето е говорил преди да бъде застрелян. Освен това в ареста Василев е говорил пред него.

Брат, аз няма да лежа тук повече от 1-2 години. Имам страшно много пари и ще си оправя нещата. По един или друг начин. Все някъде ще пробия!

Думите са на бизнесмена Владимир Василев, който на 24 март бе задържан за убийството на своя служител и партньор Станимир Иванов – Стамбето. Изрича ги пред Георги Хаджиев, с когото се засича в ареста в Стара Загора. Предлага му да заеме мястото на Станимир и му обещава светло бъдеще във фирмата. Хаджо съобщи това по време на интервю за TrafficNews, а след това свидетелства срещу Василев и в съдебна зала.

Хаджиев е подал жалба в ОД МВР – Стара Загора и се надява подпалвачите да бъдат разкрити.

Василев е подсъдим за това, че на 24 март 2021 година умишлено е умъртвил Станимир Иванов – Стамбето в офис за бързи кредити в Стара Загора. Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата, а убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

На последното заседание магистратите разпитаха и затворници, които свидетелстваха, че са били очевидци на опити на Василев да подкупи свидетели , които да твърдят, че Стамбето е планирал да убие Владимир. Това е и основната защитна версия на обвиняемия, който твърди, че е стрелял по Станимир Иванов, тъй като се е страхувал за живота си.

Станимир Иванов, който е с дебело криминално досие, бе убит с два куршума в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. „Цар Симеон Велики“ 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години.

Той се занимавал с текущата дейност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, заедно с управителката на къщите – Десислава, с която живеели на семейни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в сградата. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за убит мъж на въпросния адрес. Когато полицаите отишли на място, Владимир предал оръжието си и заявил, че той е застрелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие.

Заради дебелото си криминално досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е открито у него. Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож, който обаче не е използвал.

Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден, около 17. 00 ч.

Още новини

Back to top button