Микроблейдинг
Криминални Новини

Опасен чар: Оставиха в ареста измамника „депутат“ на „Продължаваме промяната“

Окръжен съд – Пловдив остави в ареста мнимият депутат Сергей Димитров, обвинен в измами. На излизане от съдебната зала днес Димитров изпрати журналистите да гледат филма „Опасен чар“ , попитан дали е депутат.

Пловдивският окръжен съд сподели съображенията на Районен съд – Пловдив, че Димитров е привлечен като обвиняем за престъпление, което е тежко умишлено и наказуемо с „лишаване от свобода“. Макар делото да е в начална фаза на разследване, от събраните до момента доказателства можело да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия с деянията, за които му е повдигнато обвинение, предаде в. „Марица“.

Окръжен съд – Пловдив прие по делото представеното от прокуратурата ново постановление за привличане на обвиняемия Димитров с дата 18.07.2022 г. за 15 деяния. По делото са разпитани множество лица, пред които той се представял като депутат, пред други като ромски лидер, като адвокат, като партиен лидер, като общински съветник, в чийто възможности е да върши възмездно различни услуги.

В съдебната зала днес стана ясно, че Димитров обяснявал на ужилените, че е депутат и е обещавал да съдейства за узаконяването на обекти. В други случаи пък се представял за ромски лидер, който помага за завеждането на дела за кръвнина.

На други места той се показвал като човек, който се занимавал с партийни дела и можел да им уреди финансиране по европроекти. Представял се и като човек с много възможности, който е близък до различни партийни лидери и партии. В качеството си на адвокат и сътрудник е обещавал решаването на проблем и съдействие на загубили валидност телкови решения. Пред други пък е обещавал прекарване на ток на имоти. А представяйки се за общински съветник им обещавал съдействие за закупуване на общински имоти.

По делото обаче не са налице доказателства Димитров да е упражнявал някоя от професиите, с които се е представял.

Сергей е от ромски произход и е отраснал в дом за сираци. Защитникът му адвокат Деница Чингарова заяви, че въпреки тези обстоятелства, той не е осъждан и се е запазил далеч от извършването на престъпления досега, поради което има чисто съдебно минало. Това бе причина тя да поиска от съда да наложи на Серегей по-лека мярка за неотклонение от “задържане под стража“, като поиска “парична гаранция“.

Окръжен съд – Пловдив установи, че първоинстанционният съд правилно, обосновано и законосъобразно е преценил наличието на реална опасност от извършване на престъпление и опасност от укриване при мярка, различна от „задържане под стража“. Става дума за личност с трайно установени възможности да представя себе си по позитивен, но нереален начин с цел да мотивира широк кръг лица да му съдействат по възмезден начин. Налице е и реална опасност обвиняемият Димитров да се укрие, тъй като по делото има данни за няколко адреса, без да е ясно кой от тях обитава, като съдът взе под внимание и неговата мобилност.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button