Криминални Новини

Оправданият за убийството в Борисовата градина Йоан си търси работа

Оправданият за убийството в Борисовата градина Йоан Матев си търси работа чрез връзки. Младият мъж в момента е на свобода и чака другите инстанции да се произнесат отново с оправдателна присъда.

Медията ни разбра, че заради разваленият му имидж се е наложило да търси работа чрез връзки. Софийският градски съд оправда Йоан Матев за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, пише Лупа бг.

Председателят на състава Руси Алексиев обясни, че присъдата е подписана с особено мнение от него и един от съдебните заседатели.

15-годишният Георги Игнатов беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. Момчето беше намушкано с нож, а на записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента, но самоличността му тогава така и не беше установена.

Едва две години по-късно МВР стигна до Матев, за когото по-късно се разбра, че е бил разпознат и от съучениците си.

Той беше задържан след като и брат му Марсел даде показания и заведе разследващите до мястото, където е скрит ножът, с който е извършено убийството, но след това отказа да свидетелства. Според Матев обаче брат му бил подложен на психически и физически тормоз, а полицаите му подсказали къде е изхвърлен ножът.

Сега обаче Йоан Матев се чувства победител и дори не се знае дали обвинителите са протестирали присъдата му. Прокурорите казаха, че на всяка цена ще търсят затвор за младия мъж. До този момент обаче дело срещу него на по-горна инстанция няма.

Още новини

Back to top button