Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Още Промяна: 90-годишни с бастуни и патерици чакат за пенсии

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едва ходя, но казаха да дойда лично да си взема пенсията. Така Виолета Петрова, едва пристъпяйки с бастун влезе в пловдивската централна поща, подкрепяна от съпруга си и се нареди на опашка.

Като нея са стотици, които от дни чакат пред пощенските клонове, за да си вземат възнагражденията.

„Бавно върви. Няма интернет. В петък хакери удариха софтуера. Кога ще го възстановят един Господ знае“, каза охраната, която пропуска по няколко души в салона. Първо ги пита коя година са родени и ги насочва към конкретното гише.

„Досега такова чакане не е имало“, каза възрастна жена с патерица. Мъж поиска да влезе и пусне запис, но охраната го отпрати да отиде в друг офис за парични преводи.

„Служителките пишат всичко на ръка. Капнали са от умора. Цяла нощ са работили, за да могат да не връщат през деня пенсионерите. Ще се справим“, каза служител от пощите.

„Ще се справите, ама друг път!“, не издържа 74-годишният Виани Панов. Майка му била на 95 и пощальонката й се обадила да отиде лично да си вземе великденския бонус от 70 лева.

„Как да дойде на тази възраст“, питаше синът, който се нареди да чака вместо нея с пълномощно.

90-годишният Димо Въжаров от Пловдив се оплака пред „24 часа“, че го карат да ходи лично до пощата. „Как да стане, движа се с патерица. Пенсията ми я носят вкъщи, а бонусът за Великден трябвало да си го получа на място. Толкова ли не можаха да помислят“, недоумява бившият агроном. Каза, че живеел на 7-ия етаж и едва слизал с асансьора пред входа да вземе малко въздух и се прибира. Пенсията му била около 560 лева.

В паричния салон на централна поща в Пловдив пускат по няколко души.

В паричния салон на централна поща в Пловдив пускат по няколко души. СНИМКА: Румен Златански
Възрастни пловдивчани чакат на опашка от няколко дни за пенсиите си.

Възрастни пловдивчани чакат на опашка от няколко дни за пенсиите си. СНИМКА: Радко Паунов
74-годишният Виани Панов е ядосан, че накарали 95-годишната му майка да отиде лично да си вземе великденския бонус от 70 лева.

74-годишният Виани Панов е ядосан, че накарали 95-годишната му майка да отиде лично да си вземе великденския бонус от 70 лева. СНИМКА: Радко Паунов

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button