Микроблейдинг
Криминални Новини

Оставиха в ареста 49-годишния Валентин Христов за убийството във Варна

Варненският окръжен съд остави в ареста 49-годишния Валентин Христов, привлечен като обвиняем за убийството на 55-годишния варненец в района на Новия хлебозавод, съобщава Moreto.net.

Обвинението е по член 115 за умишлено убийство. Наказанието за престъплението е от 10 до 20 години. Мъжът има предишни осъждания за грабежи и незаконно притежание на оръжие. Последната си присъда е излежал през 2011 година.

Защитата му в лицето на адвокат Томов поиска домашен арест с мотива, че обвиняемият е с влошено здравословно състояние заради наранявания по главата, които има. Прокуратурата обаче отбеляза, че експертиза е установила, че Христов не се нуждае от болнично лечение. Травмите, които има да вследствие от побой, в който е взел участие и който сам е предизвикал, а пострадалият е оказал съпротива и се е борил яростно, но безуспешно.

В жилището и колата на 49-годишния Валентин са открити вещи на убития – яке, портфейл с документи и телефон, стана ясно при гледането на мярката за неотклонение.

Сигнал за окървавено тяло на мъж, лежащ в безпомощно състояние на земята в жилищен район край Варна, бе подаден малко след полунощ на 19 септември.

От извършения на място оглед под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, станало ясно, че мъжът е убит. По тялото е имало множество прободни рани от нож. Жертвата е починала от кръвозагуба, а екип на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта.

В резултат на започналите незабавно действия по разследване на тежкото престъпление са събрани доказателства, че извършител на престъплението е 49-годишен мъж от Варна, криминално проявен и осъждан. Той е задържан няколко часа след започване на издирвателните мероприятия.

Подбудите са били от хулигански характер – спречкване, сбиване и употреба на хладно оръжие. Убийството не е с цел грабеж, заяви на брифинг в понеделник началникът на варненската полиция старши комисар Атанас Михов.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button