Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

От последните минути: Майката на Сашко по спешност в районното

Шести ден без следа от 12-годишния Александър Цветанов от Перник. Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел, а според бащата синът му е отвлечен, съобщава bTV.

Шест дни след началото на издирването, бащата на Сашко вече не вярва, че той се е изгубил. „Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов.

Майката на детето – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Репортер на bTV успях да се свърже с нея по телефона, но тя отказа всякакъв коментар и бързо затвори.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел. „Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Няколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко – в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по „незабелязани специфични места“, които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността. „Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции“, обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.

Още новини

Back to top button