Криминални Новини

Отложиха делото срещу бияча на Митко Чорапа

Заради COVID-19 отложиха делото на Митко Чорапа, предаде Радио „Фокус“- Пловдив. Митко се яви в залата, но без адвоката си, тъй като се разболял. Подсъдимият Ивайло Дадански също се яви лично и с адвоката си Светлана Калпакчиева, макар че не била му връчена призовка, което означава, че не е редовно призован.

Той каза пред съда, че е запознат с обвинителния акт и няма против делото да се гледа. Митко обаче каза, че не може да се оправи сам, ето защо иска отлагане на делото.

Така съдът не даде ход на делото и го отложи за 16 юни, от 9.30 часа.

Ивайло Дадански, който е юрист от София, е обвинен за това, че е причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на 27 май 2021 година, като собственик на заведение в Капана в Пловдив, на Митко, който продавал чорапи близо до неговия обект. Пострадалият бил с контузия на носа, причинила му болка, без разстройство на здравето, пише в обвинителния акт.

Клипът, заснел агресията на бизнесмена, предизвика всеобщо недоволство и протести в Пловдив, като мнозина се изправиха срещу насилието и несправедливостта. По-късно стана ясно, че скандалът между двамата възникнал заради някакъв чадър, който Митко взел и трябвало да върне. Дадански познавал добре кроткия и добродушен мъж, който си изкарвал прехраната като продава чорапи в квартала. Повечето от работещите и посещаващите квартала харесвали Митко заради неговата честност и скромност.

Точно по тази причина Пловдив въстана срещу несправедливостта и направи постъпката на собственика на заведение публична и недопустима, а бизнесът му в Пловдив – невъзможен.

Днес Ивайло Дадански и адвокатът му Светлана Калпакчиева отказаха всякакви коментари пред медиите.

Още новини

Back to top button