Криминални Новини

Отмъщение: Шивачка запали цеха, в който работи заради омраза към колеги

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд З. Д. за палеж. Обвиняемата З.Д. работела в шивашки цех в благоевградското село Осиково. Жената била обидена от отношението на колегите към нея, което споделила на технолога на фирмата. Впоследствие тя по взаимно съгласие прекратила трудовия договор, като планирала да се върне на работа след няколко месеца.

Не след дълго З.Д. разбрала за назначаването на нови служители в цеха, което я разстроило. Обстоятелствата, свързани с предишната й месторабота, станали повод за вземане на решение за палеж.

Вечерта на 17 април 2021 г. женана се снабдила с шише с бензин и кибрит, след което се насочила към сградата, в която се разполагал шивашкия цех. Стигайки до мястото, тя счупила стъклото на прозореца с камък, напръскала вътрешността на помещението с бензин и хвърлила запалена клечка кибрит. Огънят се разгорял, а З.Д. побягнала към дома си.

Около 23,45 ч. пожарът бил забелязан от свидетел. Били уведомени пожарната служба и полицията.

З.Д. е била привлечена към наказателна отговорност за палеж на стопанска сграда – масивна тухлена постройка, и намиращо се в нея имущество със значителна стойност. Сред запалените движими вещи имало множество машини, в т.ч. шевни, кроячни, гладачни, банциг и др., както материали и готова продукция. Общата стойност на имуществото възлиза на 72 471,76 лева.

Предстои делото да продължи в съда.

Още новини

Back to top button