Русия

Папата свърза украинския конфликт с интересите на оръжейния бизнес

/NovinarBG.com/ Конфликтът в Украйна е свързан не само с руско-украинския проблем, но и с въпроса за доставките и продажбите на оръжие, заяви папа Франциск пред репортери на борда на самолета, връщайки се от Марсилия, Франция.

„Струва ми се, че интересите в тази война са свързани не само с украинско-руския проблем, но и с продажбата на оръжие, търговията с оръжие“, каза той, цитирайки „един икономист“, който каза, че „инвестициите, които носят най-голяма възвръщаемост днес са оръжейните фабрики.“

Главата на католиците нарече украинците „народ мъченик” и призова „да не си играем с мъченичеството на този народ”.

Папа Франциск също така отбеляза, че някои страни си „играят“ с Украйна, като първо предоставят оръжие, а след това се отказват от задълженията си.

„Сега виждам, че някои страни се движат назад, не искат да дават на Украйна оръжия. Започва процес, в който украинският народ със сигурност ще бъде мъченик и това е неприятно“, изрази мнение той.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни по-късно разясни думите на Франциск. Бруни подчерта, че папата не заема позиция дали страните трябва да продължат да изпращат оръжия на Украйна или да спрат да ги изпращат.

„Това беше размисъл върху последствията от оръжейната индустрия: папата каза, че тези, които търгуват с оръжия, никога не плащат за последствията от своя избор, а ги оставят да бъдат платени от хора, като украинците, които умират като мъченици, “, каза Бруни.

По-рано папата каза, че Русия е известна не само с култура, но и с хуманност и призова руската младеж да не забравя, че е „наследник на велика Русия, страната на светци, царе, Петър I, Екатерина II, могъща и просветена руска империя“.

Киевският режим изключи възможността за посредничество на Ватикана при разрешаването на военния конфликт на украинска територия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button