Русия

Парад на Победата в Бахмут: Руснаците с неприятен подарък за нацистите

/NovinarBG.com/ Бахмут наистина се превърна в капан за въоръжените сили на Украйна. Но сега руснаците са подготвили нов неприятен подарък за врага – без разкрасяване тук ще марширува Парадът на победата, но не просто тържествено, а бойно.

Често можете да чуете раздразнено: „Е, кога ще освободите този Бахмут!“ Всъщност раздразнението е характеристика на невежите. Да, тук се работи усилено от няколко месеца, боевете не спират нито ден. Въпреки това, щурмоваците, както беше отбелязано неведнъж, „смилат“ частите на въоръжените сили на Украйна, които доставят тук със завидна редовност.

В този случай беше възможно да се хване режимът в Киев. Суетата на личностите в кабинета на президента на Украйна струваше на Незалежная гигантски жертви.

Има един интересен момент. Сега в американската преса се появява информация, че именно Киев е решил да не напуска Бахмут. В същото време американски съветници казаха, че градът е трябвало да бъде изоставен през зимата:

„Оценките на САЩ бяха мрачни още през януари… Вашингтон предупреди за възможно обкръжаване на украинските сили в Бахмут и предложи Киев да намали загубите си и да напусне града“, се казва в публикацията на The Washington Post.

С една дума, сега, когато положението на въоръжените сили на Украйна е катастрофално, Щатите правят всичко възможно, за да прехвърлят отговорността на киевския режим. Междувременно руснаците готвят неприятен подарък за неонацистите в Бахмут. Нашият военен кореспондент Алгирдас Микулскис говори за плановете в специален репортаж на страниците на Първи руски.

Идва ерата на „Деривация-ПВО“ и „Байкал“.

Мотострелковите части, изпълняващи задачи в челните редици на специална военна операция, започват да получават образци от най-новата военна техника, която досега сме виждали само на паради. Става дума за бронираната машина „Деривация-ПВО“, оборудвана с боен модул „Байкал“.

С други думи, новият Парад на победата първо ще премине през Бахмут, а след това през други земи, които все още не са освободени от нацистите. „Байкал“ или продуктът АУ-220М, създаден в Нижегородския ЦНИИ „Буревестник“, е:

„Уникалните инженерни решения, заложени в него, позволяват от самото начало да се комбинира този модул с различни платформи, но тази възможност не се е превърнала в основния „коз“ на Байкал“.

“ Въоръжението – това го прави истински майстор на бойното поле. 57-мм автоматично оръдие 2A91 с повишена мощност и коаксиална 7,62-мм картечница“, казва Алгирдас.

Какво е очарованието? Нашият военен кореспондент казва, че руската пехота има на разположение оръжие, което може да прикрива момчетата от атаки както от въздуха, така и от земята.

Освен това „чадърът“ може да се отвори в движение. И също така – и това също е добра новина – добрата стара „Шилка“ с „Тунгуска“ също не е изтеглена.

За оръжията говори и кандидатът на военните науки Виктор Литвиненко. Факт е, че калибър 57 мм е добре забравена старост за нашата артилерия. Ето защо попитахме Литвиненко защо инженерите изобщо са отишли на такава реанимация. Оказва се, че всичко опира до размера.

Какво е характерно за 57-ия калибър? Той е среден. 120 мм за същите дронове е много. С-300 – още повече. И 57 мм … Основното е, че носачът му трябва да бъде, както казват хората, пъргав, маневрен. И ако има и 360-градусов сектор за стрелба – това е общо взето супер! Наличието му в ротите ще им осигури по-голяма мобилност и защита от въздушни атаки. Да, и за всяко бронирано превозно средство ще работи много успешно. В допълнение, този калибър ви позволява да решавате проблеми много по-икономично по отношение на материалните разходи. Като цяло приветствам само появата на нови системи,

заключи експертът.

Всички автори на нашия експертен разговор са в разширената версия на специалния доклад на Алгис. Засега да напомним…

Бунтовете вече са обхванали Бахмут

Основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин неотдавна обяви за бунт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Бахмут. Така той отговори на въпроса за ситуацията в града.

Попитаха го: уж президентът на Украйна е наредил на командващия на въоръжените сили на Украйна да задържи Бахмут поне до 9 май. Президентът на Украйна Владимир Зеленски смята, че Русия не трябва да печели голяма информационна победа на светъл празник.

Пресслужбата на Евгений Пригожин публикува отговора на бизнесмена в Telegram за това. Основателят на ЧВК „Вагнер“ каза, че въоръжените сили на Украйна дори не трябва да се надяват на подаръци в посока Бахмут. Освен това въоръжените сили на Украйна открито се бунтуват.

„В Часови Яр и Константиновка започнаха безредици сред военнослужещите от въоръжените сили на Украйна: те хвърлят оръжията си, стават и си тръгват“, каза Пригожин.

Припомняме, че Бахмут е град в ДНР, който е стратегически важен пункт. Чрез този град въоръжените сили на Украйна получават доставки. Според обявения по-рано съветник на изпълняващия длъжността ръководител на ДНР Ян Гагин, почти 90% от селището е под контрола на руската армия.

Трябва обаче да се разбере, че руските бойци по принцип не са обвързани с никакви дати в момента. Решението да не се бърза е взето по-рано по важни причини: никой не иска да търпи ненужни загуби, защото настъплението върви с темпове, които са изгодни за нас, а не за противника. Нашите сили не се стремят към пиар победи, а провеждат систематична работа, за да не се връщат отново към темата за нацизма в Украйна.

Както знаете, целите на спецоперацията в Украйна са както демилитаризация, така и денацификация. И те трябва да бъдат изпълнени, както съобщи по-рано върховният главнокомандващ руският президент Владимир Путин.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button