Криминални Новини

Патрулка с бясна скорост минава през пешеходна пътека в Стара Загора

За опасно шофиране на служители на общинска полиция, сигнализира пред bTV семейство от Стара Загора. След публикация в социалните мрежи от областната дирекция са започнали дисциплинарна проверка по случая.

Александър Ангелов пресича на пешеходна пътека с двегодишния си син в пиков вечерен час на 27 март. Автомобилите спират, за да ги пропуснат.

„В следващия момент полицейски автомобил, без никаква сигнализация минава рязко, изпреварва автомобилът, който ме беше пропуснал, подмина кръстовището, пусна си светлинния сигнал“, разказва Александър.

Така с включени специални светлини полицейският автомобил минава покрай близкото училище.

„Детето ми беше от лявата страна, щеше да поеме целия удар, трябваше може би още една – две крачки да направя“, казва бащата.

Заради опасната ситуация Александър решава да разкаже в социалните мрежи.

„Винаги това кръстовище е било по този начин, Аз живея тука от 27 години със сигурност трябва да се вземат мерки, не мога да кажа точни какви, понеже не съм шофьор“, смята местната жителка.

От полицията в Стара Загора се самосезират след публикацията и канят Александър да подаде жалба. Ден по-късно от там съобщиха за bTV, че шофьорът на служебния автомобил е глобен за опасното шофиране.

„Проверени са записи на видеокамери за движението в пътния участък, използван ли е и основателно ли е използван специален режим на движение. При проверката са установени и предварителни данни за допуснато дисциплинарно нарушение от страна на служителя и в тази връзка е започната проверка по чл.205 от ЗМВР“, съобщават от ОДМВР.

А иначе Александър и съпругата му Ивелина са научили децата си, че „трябва да минават през правилната пешеходна пътека, където няма коли“.

Още новини

Back to top button