СВЯТ

Пепе Ескобар: На Германия и ЕС им беше обявена война

/NovinarBG.com/ Саботажът на тръбопроводите „Северен поток“ (СП) и „Северен поток 2“ (СП2) в Балтийско море застрашително издигна „капитализма на бедствията“ до съвсем ново, токсично ниво.

Този епизод от хибридната индустриална/търговска война, под формата на терористична атака срещу енергийна инфраструктура в международни води, сигнализира за абсолютния колапс на международното право, удавено от „по нашия начин или по магистралата“ на „базирания на правила“ ред.

Атаката срещу двата тръбопровода включва множество експлозивни заряди, детонирани в отделни разклонения близо до датския остров Борнхолм, но в международни води.

Това беше сложна операция, извършена скрито в малката дълбочина на датските проливи. Това по принцип би изключило подводниците (корабите, влизащи в Балтика, са ограничени до газене от 15 метра).

Що се отнася до бъдещите „невидими“ плавателни съдове, те могат да се шляят само с разрешение от Копенхаген – тъй като водите около Борнхолм са претъпкани със сензори, отразяващи страха от нахлуване на руски подводници.

Шведски сеизмолози регистрираха две подводни експлозии в понеделник – една от тях се оценява на 100 кг тротил. И все пак може да са използвани до 700 кг за взривяване на три отделни тръбопроводни възела. Такова количество не би могло да бъде доставено само за едно пътуване от подводни дронове, налични в момента в съседните нации.

Натискът върху тръбопроводите падна експоненциално. Сега тръбите са пълни с морска вода.

Тръбите и на СП, и на СП2 могат да бъдат ремонтирани, разбира се, но едва ли преди пристигането на генерал Зима. Въпросът е дали Газпром – вече фокусиран върху няколко големи клиенти от Евразия – ще се притеснява, особено като се има предвид, че корабите на Газпром могат да бъдат изложени на евентуална военноморска атака на НАТО в Балтика.

Германски служители вече говорят, че СП и СП2 могат „потенциално“ да излязат от експлоатация „завинаги“. Икономиката на ЕС и гражданите на ЕС имаха остра нужда от това снабдяване с газ.

И все пак еврокрацията в Брюксел – която управлява над националните държави – няма да ги послуша, защото са били инструктирани от Империята на хаоса, лъжите и грабежа. Може да се направи аргумент, че тази евроолигархия един ден трябва да бъде съдена за държавна измяна.

В сегашния си вид стратегическата необратимост вече е очевидна; населението на няколко държави от ЕС ще плати огромна цена и ще понесе сериозни последици, произтичащи от тази атака, в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

Cui bono?

Шведският премиер Магдалена Андерсон призна, че това е „въпрос на саботаж“. Датският премиер Мете Фредериксен призна, че „това не е случайно“. Берлин е съгласен със скандинавците.

Сега го сравнете с бившия полски министър на отбраната (2005-2007 г.) Радек Сикорски, русофоб, женен за бясната американска „аналитичка“ Ан Апълбаум, който весело написа в Туитър: „Благодарим ви, САЩ“.

Става все по-любопитно и по-любопитно, когато знаем, че едновременно със саботажа беше частично отворен „Baltic Pipе“ (Балтийският газопровод) от Норвегия до Полша, „нов коридор за доставка на газ“, обслужващ „датския и полския пазар“: всъщност незначителна афера, като се имат предвид, че преди месеци техните спонсори имаха проблеми с намирането на газ, а сега ще бъде още по-трудно, с много по-високи разходи.

СП2 вече беше атакуван – на открито – по време на изграждането му. През февруари полските кораби активно се опитаха да попречат на кораба за полагане на тръби Fortuna да завърши СП2. Тръбите се полагаха на юг от – познахте – Борнхолм.

НАТО от своя страна е много активна в отдела за подводни дронове. Американците имат достъп до норвежки подводни дронове на дълги разстояния, които могат да бъдат модифицирани с други проекти. Като алтернатива, професионални водолази от флота може да са били наети в саботажа – дори когато приливните течения около Борнхолм са сериозен проблем.

Голямата картина разкрива колективния Запад в абсолютна паника, с атлантически „елити“, готови да прибегнат до всичко – възмутителни лъжи, убийства, тероризъм, саботаж, пълна финансова война, подкрепа за неонацистите – за да предотвратят слизането им в геополитическа и геоикономическа бездна.

Дезактивирането на СП и СП2 представлява окончателното затваряне на всяка възможност за сделка между Германия и Русия за доставките на газ, с допълнителната полза от понижаването на Германия до ниския статут на абсолютен васал на САЩ.

Така че това ни отвежда до ключовия въпрос кой западен разузнавателен апарат е проектирал саботажа. Основните кандидати, разбира се, са ЦРУ и МИ6 – с Полша, определена като падащ човек, и Дания, която играе много хитра роля: невъзможно е Копенхаген поне да не е бил „информиран“ за акцията.

Както винаги, още през април 2021 г. руснаците задаваха въпроси за военната сигурност на Северен поток.

Решаващият вектор е, че може да сме изправени пред случай на член на ЕС/НАТО, участващ в акт на саботаж срещу икономика номер едно на ЕС/НАТО. Това е повод за война.

Извън ужасяващата посредственост и малодушие на настоящата администрация в Берлин, ясно е, че BND – германското разузнаване – както и германският флот и информираните индустриалци рано или късно ще си направят сметката.

Това далеч не беше изолирана атака. На 22 септември е извършено покушение срещу Турски поток от киевски диверсанти. Ден преди това в Крим бяха открити военноморски дронове с идентификатори на английски език, за които се подозира, че са част от заговора.

Добавете към това американски хеликоптери, прелитащи над бъдещите саботажни възли преди седмици; „изследователски“ кораб на Обединеното кралство, който се шляе в датски води от средата на септември; и туитване на НАТО за тестването на „нови безпилотни системи в морето“ в същия ден на саботажа.

Покажи ми парите (газа).

Датският министър на отбраната се срещна спешно с генералния секретар на НАТО тази сряда. След като всички експлозии се случиха много близо до изключителната икономическа зона на Дания (ИИЗ).

Това в най-добрия случай може да се квалифицира като грубо кабуки; Точно в същия ден Европейската комисия (ЕК), де факто политическият офис на НАТО, разшири своята мания, превърнала се търговска марка: повече санкции срещу Русия, включително сертифицираната горна граница на цените на петрола.

Междувременно енергийните гиганти в ЕС са обречени да загубят много време със саботажа.

Поименното това включва германските Wintershall Dea AG и PEG/E.ON; холандците от N.V. Nederlandse Gasunie; и френската ENGIE. След това са и тези, които финансираха СП2: отново Wintershall Dea, както и Uniper; австрийската OMV; ENGIE отново; и британско-холандската Shell.

Wintershall Dea и ENGIE са съсобственици и кредитори. Техните раздразнени акционери ще искат сериозни отговори от сериозно разследване.

Става още по-лошо: вече няма забранени позиции на фронта на газопроводния терор. Русия ще бъде под червена тревога не само за Турски поток, но и за Силата на Сибир. Същото важи за китайците и техния лабиринт от тръбопроводи, пристигащи в Синдзян.

Каквато и да е била методологията и актьорите, които са били в примката, това е отплата – предварително – за неизбежното колективно поражение на Запада в Украйна. И грубо предупреждение към глобалния юг, че ще го направят отново.

И все пак действията винаги пораждат реакция: отсега нататък „смешни неща“ могат да се случат и на тръбопроводи на САЩ/Обединеното кралство в международни води.

Олигархията на ЕС стига до напреднал процес на разпадане със светкавична скорост. Техният прозорец на възможност поне да опитат ролята на стратегически автономен геополитически актьор вече е затворен.

Тези еврократи сега са изправени пред сериозно затруднение. След като стане ясно кои са извършителите на саботажа в Балтийско море и след като разберат всички променящи живота социално-икономически последици за гражданите на ЕС, кабукито ще трябва да спре.

Включително вече действащата, изключително смехотворна подзаговорка, че Русия е взривила собствения си тръбопровод, когато Газпром можеше просто да затвори вентилите завинаги.

И отново става по-лошо: Газпром заплашва да съди украинската енергийна компания Нафтофгаз за неплатени сметки. Това ще доведе до края на транзита на руски газ от Украйна към ЕС.

Сякаш всичко това не е достатъчно сериозно, Германия е задължена по договор да купува най-малко 40 милиарда кубически метра руски газ годишно до 2030 г.

Просто да кажат не? Те не могат: Газпром има законното право да получава плащане дори без да доставя газ. Това е духът на дългосрочния договор. И това вече се случва: поради санкциите Берлин не получава целия газ, от който се нуждае, но все пак трябва да плаща.

Всички дяволи са тук

Сега е болезнено ясно, че имперските кадифени ръкавици са свалени, когато става дума за васалите. Независимост на ЕС: забранено. Сътрудничество с Китай: забранено. Независима търговска връзка с Азия: забранено.

Единственото място за ЕС е да бъде икономически подчинен на САЩ: безвреден ремикс от 1945-1955 г. С перверзен неолиберален обрат: ние ще притежаваме вашия индустриален капацитет, а вие няма да имате нищо.

Саботажът на СП и СП2 е вграден в имперския мокър сън за разбиване на евразийската земя на хиляди парчета, за да се предотврати трансевразийска консолидация между Германия (представляваща ЕС), Русия и Китай: 50 трилиона долара БВП, базиран на паритет на покупателната способност (ППС) в сравнение с 20 трилиона долара на САЩ.

Трябва да се върнем към Макиндер: контролът върху евразийската земна маса представлява контрол над света. Американските елити и техните троянски коне в цяла Европа ще направят всичко необходимо, за да не се откажат от контрола си.

„Американските елити“ в този контекст обхващат обезумялата, заразена от неоконсерватори щраусовска „разузнавателна общност“ и Голямата енергия (големите енергийни компании на САЩ, бел.р.), Голямата фармация (големите фармацевтични компании) и Големите финанси (големите банки), които им плащат и които печелят не само от подхода на Вечната война на дълбоката държава, но също така искат да направи удар от измисленото от Давос Велико рестартиране.

Бушуващите двадесет започнаха с убийството на генерал Солеймани. Взривяването на тръбопроводи е част от продължението. Ще има магистрала към ада чак до 2030 г. И все пак да заимствам от Шекспир, адът определено е празен и всички (атлантически) дяволи са нейни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button