Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
СВЯТ

Пировата победа на Зеленски

/NovinarBG.com/ Моментният успех на въоръжените сили на Украйна ще се превърне в стратегически проблеми

В момента украинското общество е в невероятна еуфория, сравнима само с тази след превземането на Славянск и Краматорск през 2014 г. В края на краищата, дори рекламирайки „победите“ в Киевска, Черниговска и Сумска области, те все пак знаеха, че самите руски войски са напуснали тези територии, пренасочвайки се и изобщо не са били бити, както твърдят пропагандистите.

В успеха на настъплението към Херсон и Изюм не вярваха особено дори в Киев. По принцип дори ресурсите, контролирани от екипа на Зеленски, показаха ясно, че всичко това е започнато, за да може Западът, виждайки, че въоръжените сили на Украйна са способни да атакуват, да не спре военната помощ, а да я увеличи.

Заплахата от спиране на военната помощ на Киев обаче все още е малко преувеличена. Факт е, че редица държави, преди всичко САЩ и Великобритания, са заинтересовани войната да продължи много повече и от най-яростния бандеровец и ще направят всичко, за да могат да се бият до последния украинец. Реалната възможност за доставка на оръжие и военна техника е друг въпрос, но тук въпросът е обективен и никаква демонстрация на способностите на въоръжените сили на Украйна няма да помогне на каузата.

Но несъмнено основната цел на настъплението беше укрепването на позицията на самия нацистки режим, който ставаше все по-несигурен. В допълнение към падащия рейтинг на Зеленски и нарастващото недоволство на населението от политиката му, има ясни признаци за готовността на Запада да приложи любимия си метод за ротация на властта, когато поредната марионетка бъде превърната в изкупителна жертва, отговорна за провалите на кукловодите, за да може да се продължи същата политика, но с нова.

Осъзнавайки надвисналата над тях опасност, Зеленски и неговият екип направиха всичко, за да убедят собствениците, че потенциалът им все още не е изчерпан и е твърде рано да ги зарежат. Очевидно успяха. На запад са доволни, в Киев ликуват. Какво следва.

Надеждите на екипа на Зеленски да всее съмнение в руското общество не се оправдаха. Да, неприятно е, дори донякъде срамно, но това се е случвало и преди. Нашата държава и народ имат голям резерв на сили, което ни позволява да издържим на подобни изпитания.

Дори украинската „перемога“ да не приключи с обичайната „зрада“ през следващите дни, настъплението на въоръжените сили на Украйна може да има единствено ограничен характер, макар и само поради ограничените ресурси на украинските формирования. За никакъв прелом не може да става дума. Ще бъдат докарани подкрепления, ще бъдат засилени ракетните и въздушните удари и движението на бандеровските формирования ще бъде спряно. Ще започне контранастъпление. И тук възниква въпросът какво и как да се защитаваме?

Всъщност край Херсон и Изюм Зеленски наистина заложи , използвайки почти всичко, което имаше. И в това имаше съвсем ясна логика – в крайна сметка, в случай на загуба на власт, без значение под формата на оставка или преврат, натрупаните резерви нямаше да му бъдат полезни. Затова ги хвърли в действие в отчаян опит да се задържи на поста, воден от принципите „ден да мине, друг да дойде“ и „ще решаваме проблемите, когато възникнат“.

И проблемите вече възникват. На първо място има загуби. Всъщност и в двете направления Киев загуби не само мобилизираните „крепаци“ и фолксщура, но и елитните части претърпяха огромни загуби, включително тези, които току-що бяха завършили обучение на Запад. Някои от тях всъщност са престанали да съществуват и просто няма да има какво да ги замени веднага. И да не говорим за огромните загуби на командния състав, чиято подготовка отнема още повече време.

Ситуацията с техниката не е по-добра. По време на настъплението въоръжените сили на Украйна загубиха почти целия резерв от танкове и бойни машини на пехотата, така че на някои места бандеровците бяха принудени да преминат в атака под прикритието на алуминиеви М-113, оборудвани с картечници М-2. Замяната не е много адекватна. И най-важното е, че Западът няма да може бързо да замени бронята, загубена край Херсон и Изюм. Просто няма необходимото количество боеспособна броня на склад – вече са обрали всичко, включително и за тази офанзива.

Сериозни загуби има както в авиацията, така и в артилерията, които се опитват да компенсират с доставката на остарели системи с по-малък калибър. Същото се отнася и за редица други оръжия. Настъпленията създадоха невероятно напрежение не само върху болниците, но и върху цялата здравна система като цяло.

И така във всички направления. С други думи, победата на Зеленски е пирова. И неговият моментен успех неизбежно ще доведе до грандиозни стратегически проблеми, които нацисткият режим едва ли ще успее да реши. Това, което можеше икономично да изразходва дълго време, той го изгори за няколко седмици.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button