Криминални Новини

Пияният и дрогиран Александър, убил таксиджия, получи 5 години затвор

5 години затвор получи Александър Димитров, който пиян и дрогиран предизвика катастрофа със своя приятел и уби таксиметров шофьор на моста на Адата.

След почти две години влачене на делото съдът призна за виновен младия мъж, който категорично казва, че не е управлявал автомобила в деня на фаталната катастрофа, предава TrafficNews.

Днес той ново застана пред съда, но този път с нова защита. В залата обаче не дойдоха последните двама неразпитани свидетелите. Така адвокат Атанасов изиска от съда делото да се насрочи и за последно, за да бъдат призовани отново свидетелите, защото техните показания могат да бъдат от значение.

Съдът и държавното обвинение обаче намериха за неоснователно искането на защитника, защото делото се е проточило почти две години, а същите свидетели не са се явили до сега и е отбелязано, че те живеят в чужбина и се прибират в страната рядко.

Така магистратите дадоха думата на подсъдимия да разкаже какво се е случило.

Александър твърди, че не е управлявал колата.

„Щерьо кара колата. Бяхме в махалата, като аз бях на сватба. Щерьо дойде при мен и ми предложи да ходим на бар. Аз се съгласих и той се качи да кара , а аз седнах до шофьорското място. Бяхме пили много. Играех си на телефона и видях само как идва кола от моста. Изведнъж се ударихме”, разказа обвиняемият.

След това двамата младежи са излезли от колата, като почти веднага е дошла полиция, но тогава не са подозирали, че има починал човек.

„Когато ни заведоха в районното не знаех, че таксиметровият шофьор е пострадал. Дойде чичото на Щерьо и му каза да не казва, че той е карал колата, защото в блъснатото такси човекът е починал ”, сподели още Александър . Тази версия обаче не е подкрепена с никакви доказателства.

Така в следобедните часове съдът осъди Александър на 5 години лишаване от свобода, въпреки изисканата възможно най-лека присъда от защитата на обвиняемият, а именно 3 години затвор.

Присъдата може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.

Припомняме, че Димитров се сдоби с обвинение, след като пиян и надрусан причини катастрофа със смъртен случай на кръстовището на бул. „6-ти септември“ и моста на Адата. Инцидентът стана сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен водач на таксиметров автомобил. БМВ-то, управлявано от неправоспособния 23-годишен Александър, не спряло на знак „Стоп“.

Още новини

Back to top button