Криминални Новини

Пловдивчанка: Полицай налагаше пенсионер пред очите ми!

Потресаваща история за полицейско насилие в Пловдив разказа пред „Марица“ младата пловдивчанка Гергана. Грозните сцени, на които станала свидетел, се разиграли малко след 18 часа в четвъртък в кв. „Кършияка“.

„Карах колата си по бул. „Васил Априлов“. Подминах бившето ОМВ при кръстовището с бул. „Дунав“. Непосредствено след това бяха спрели два автомобила. Единият беше черен опел, а на марката на другия не обърнах внимание. Мъж с жилетка с надпис „Полиция“ стоеше до прозореца на едната кола. Помислих, че полицаят е спрял шофьор за проверка. Обаче не видях патрулка, което ме озадачи. Забавих скорост и наблюдавах какво се случва. Видях с очите си как този с жилетка „Полиция“ нанасяше удари по шофьора, който бе възрастен. Вкарваше си ръката през отворения прозорец и го удряше. След като подминах с колата, това продължи“, разказа Гергана.

Пловдивчанката била изключително шокирана от видяното. Спряла колата и изчакала униформения, който не бил с патрулка, да си тръгне. „Притесних се. Бях с малко дете в колата и не знаех, ако се намеся, както може да се случи. Видях, че битият шофьор потегли бавно и му направих знак да спре. В огледалото за задно виждане установих, че той плаче и си бърше сълзите. Излязох от колата и отидох до него. Беше доста възрастен, с дрехи на охранителна фирма, в която явно работи. Попитах го: „Извинявайте, случи ли се нещо? Защото ми се стори, че този полицай ви удряше“.

Той каза: „Да, удряше ме“. Не искаше да се оплаче или да подаде сигнал. Каза ми: „Той е полицай, може да ме удря“. Но защо ви удари, попитах аз. Отговорът беше „Минах пред него“. Видях, че и дръжката на предната врата му е счупена. Попитах го дали това е дело на полицая, той потвърди. След това ми каза, че закъснява за работа. Изпрати ме с думите „Тръгвайте си, не се притеснявайте за мен“, разказа очевидката. Тя допълни, че по лицето човекът нямал кръв, но бил много зачервен.

Гергана сподели, че била изключително притеснена и в първия момент от шока не знаела как да реагира. „Представете си какво е отношението ни към подобни случки, след като възрастният човек ми каза „Той е полицай, може да ме удря“. Никой няма да право да удря друг. Има си съд, ако е извършил нещо. Има си контролни органи. Но той не искаше да подава сигнал в полицията. Пък от една страна е разбираемо, защото щеше да се оплаче на полицай, че полицай го е бил“, коментира пловдивчанката.

Без сигнал обаче последствия няма как да има, нито да се започне разследване.

Още новини

Back to top button