ОБЩЕСТВО

Пловдивски ученик е сред арестуваните при спецоперация „Бяло“

В шестте области – Смолян, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково и Пловдив по време на акцията са образувани 24 нови досъдебни производства

В средно училище в Пловдив по време на учебен процес у младеж на 17 години, от 11 клас, са открити 20 таблетки екстази, които продавал на съучениците си по 50 лева. Това съобщи на брифинг Румен Попов, зам.-апелативен прокурор на Пловдив, предаде БТА.

Ученикът е сред деветимата арестувани при специализираната полицейска акция, започнала в полунощ, срещу държането и разпространението на наркотици. „Целта на съвместните ни усилия е да се предотврати, доколкото е възможно, разпространението в и около училищата“, посочи Попов.

„В зоната на Апелативната прокуратура, която обхваща шест области – Смолян, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково и Пловдив по време на акцията са образувани 24 нови досъдебни производства. Извършени са 18 претърсвания и изземвания и са задържани общо 24 лица. Има конфискувани над 100 килограма метаамфетамини. Открита е лаборатория в Сопот за производство на марихуана с всички принадлежности към нея. По този случай е арестувано едно лице, но работата продължава“, коментира Попов. По думите му практиката показва, че в повечето случаи вече не се касае за марихуана, а за синтетична дрога или други видове наркотици.

Специализираната полицейска операция е по линия на наркоразпространението и управление на моторни превозни средства под въздействието на наркотици, каза Васил Костадинов, директор на ОД на МВР. По думите му в момента на терен работят над 500 служители на дирекцията в изпълнение на предварително организирани задачи. От сутринта в Пловдивска област са образувани 9 производства, голяма част от тях бързи, както за държане, така и за разпространение на наркотични вещества. Костадинов посочи, че акцент е работата около учебни заведения и места, където се събират млади хора – паркове, площадки, заведения. Екипи на жандармерията работят на територията на двата големи ромски квартала в Пловдив – Столипиново и Шекер махала, както и в Карлово, Стамболийски, Раковски и Асеновград.

Статията Пловдивски ученик е сред арестуваните при спецоперация „Бяло“ е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button