Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Почина актьор от „Игра на тронове“

Кадър: Youtube, „Игра на тронове“

Почина един от актьорите, участвали в касовия сериал „Игра на тронове“  – Уилко Джонсън. Той бе и рокаджия, член на групата Dr. Feelgood. На 75-годишна възраст той загуби битката с рак на панкреаса. Джонсън бе диагностициран през 2013 г.

и отказа да се подложи на химиотерапия. По тази причина лекарите му даваха едва 10 месеца живот, съобщава „Нова телевизия“.

Талантливата звезда опроверга песимистичната прогноза и живя още девет години. Издъхнал е в дома си.

В изявление от групата му се казва: „Това е съобщението, което никога не сме искали да публикуваме. Сега го правим с тежест в сърцето: Уилко Джонсън почина в дома си в понеделник, 21 ноември. Благодарим ви, че уважавате уединението на семейството в този много тъжен момент. Почивай в мир, Уилко Джонсън“.

Джонсън беше известен с уникалния си, накъсан стил на китара. Научи се да свири с дясната си ръка, въпреки че е левичар. Твореше с „Dr. Feelgood“ в средата на 70-те години на миналия век.

След като основава групата „Solid Senders“ през 1977 г., той се присъединява към „The Blockheads“ на Йън Дюри през 1980 г.

Той участва в сериала „Игра на тронове“ с ролята си на сър Илин Пейн.

Джонсън, който живее в родния си окръг Есекс, остава вдовец, след като съпругата му Ирен губи битката с рака през 2004 г. 

Още новини

Back to top button