Микроблейдинг
Криминални Новини

Почина полицаят, пометен от 74-годишен старец на магистрала „Тракия“

Младият полицай Иван Тасев, който пострада тежко при инцидент на магистрала „Тракия“ в района на 107-ми километър, е починал днес, предава репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че ПТП-то с участие на полицейския автомобил, възникна на 26 ноември на магистралата между Пловдив и Пазарджик в ранния следобед. „Форд“ връхлита отзад патрулна кола, осигуряваща съдействие при полагането на маркировка по магистрала. Двама полицаи пострадаха – Тасев и негов колега, който бе с рана по главата, но вече е в стабилно състояние.

Тасев бе настанен в УМБАЛ „Свети Георги“ с тежка черепно-мозъчна травма, където лекарите една седмица се бориха за живота му. 35-годишният мъж оставя малко дете сираче и жена вдовица.

Прокуратурата вече привлече като обвиняем шофьора, причинил катастрофата. Обвинението е за причинена средна телесна повреда като водач на МПС по непредпазливост. Законът предвижда за това лишаване от свобода до 3 години или пробация.

Обвиняемият е 74-годишен мъж. Той е също в болница. Констатирано е, че има лошо счупване на таза. За състоянието му ще бъде изготвена и медицинска експертиза, която да установи всичко необходимо за делото.

Още новини

Back to top button