ОБЩЕСТВОУ Нас

Полицай отказа 15 подкупа от шофьори нарушители

Редактор: Недко Петров

Стопкадър Нова Тв

Полицаят от Свиленград Даниел Георгиев е отказал 15 подкупа от шофьори, които са извършили нарушения на пътя. Няколко от подкупите са само през тази година, а в последния преди дни Георгиев е отказал да вземе 250 евро.

На 4 ноември 2022 година в 9 часа получихме сигнал, че товарен автомобил прави рискови маневри по магистрала „Марица“ в посока „Капитан Андреево“. Сигналът е подаден от друг водач, който се е движил в същата посока.

Около 9,30 часа спрях товарен автомобил „Мерцедес“ с унгарска регистрация и при извършената проверка установих, че се управлява от турски гражданин на 50-годишна възраст. Тествах го с дрегер и отчете 1,82 промила в издишания въздух. След което, за да избегне санкцията, той изкара някакви банкоти и ми ги сложи в десния джоб на служебната жилетка, за да осуети проверката, заяви за Нова Тв Даниел Георгиев.

Не съм се изправял през някакъв избор, тъй като смятам, че достойните служители в МВР не трябва да вземат такива пари. Тези пари не биха променили моя живот, само биха ме унижили и опетнили унформата. В моите случаи повече чужди граждани са ми предлагали подкупи, но има и един, два случая с българи. По този начин те искат да избегнат нарушения и обикновено това са пияни шофьори, употребили наркотици или неправоспособни водачи. Парите ги оставят в документация или в служебния автомобил на седалката, допълни униформеният служител на реда.

Още новини

Back to top button